Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τότε που κάποια «λαμπρά» μυαλά στην Αγγλία αποφάσισαν να τοποθετήσουν σε δημόσιους χώρους καρφιά προκειμένου να εμποδίσουν τους αστέγους να κοιμούνται εκεί.

Η παράταιρη αυτή αντιμετώπιση των αναξιοπαθούντων, ακολουθήθηκε και από την πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, η οποία μετά την κατακραυγή που δέχτηκε ανακοίνωσε πως η χρήση των καρφιών δεν είχε ως στόχο την απομάκρυνση των αστέγων από το εξωτερικό των καταστημάτων, αλλά την αποθάρρυνση εκείνων που κάθονταν εκεί πίνοντας και τρώγοντας.

Μια δικαιολογία που δεν έπεισε ούτε τους αστέγους, ούτε τα μέλη αριστερών οργανώσεων που αποφάσισαν να απαντήσουν με ανάλογο τρόπο στην προκλητική αυτή κίνηση. Αυτό που έκαναν λοιπόν, ήταν να επισκεφτούν κατάστημα της Tesco και να ρίξουν τσιμέντο πάνω από τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί τα καρφιά της ντροπής.

«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στα συσσίτια. Και η απάντηση των επιχειρήσεων είναι να τοποθετούν καρφιά σε μέρη όπου κοιμούνται οι άστεγοι. Είναι πραγματικά ένας ταπεινωτικός τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στο συνάνθρωπό σου», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία.