Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξένησε η Γαλλία το 1998, έφτασαν οι τρικολόρ και η συνήθης ύποπτη Βραζιλία. Ενας τελικός που άρχισε να παίρνει περίεργη και πρωτοφανή τροπή πολύ πριν από τη σέντρα στο παριζιάνικο Στάδιο του Φωτός.

Αιτία, ο Ρονάλντο. Το «φαινόμενο» δεν ήταν καλά. Και το χειρότερο ήταν ότι παρέσυρε τους συμπαίκτες του στη χειρότερη ίσως εμφάνιση της σελεσάο σε τελική φάση Μουντιάλ. Είτε βρίσκονταν στο γήπεδο οι καριόκας, είτε όχι, ήταν το ίδιο και το αυτό. 

 

Τελικό σκορ 3-0 υπέρ της οικοδέσποινας Γαλλίας με τον μαέστρο Ζινεντίν Ζιντάν να κάνει στο γήπεδο ό,τι θέλει και να δίνει στη χώρα του ό,τι δεν μπόρεσε ο άλλος μεγάλος Μισέλ Πλατινί. Το τι έγινε με τον Ρονάλντο, δεν έχει απαντηθεί ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά. Ακούστηκαν σενάρια που έμοιαζαν αληθινά, ειπώθηκαν έως και ιστορίες τρέλας. Οι εκδοχές που λέχθηκαν έπιαναν όλη τη γκάμα. Από τον πόλεμο αθλητικών εταιρειών, στις πόρνες που διασκέδασαν τον «χοντρό». Και από τη ντόπα και τις ενέσεις έως τη βαριά κατάθλιψη και τον νευρικό κλονισμό του. 

Διαβάστε ακόμα: Όλες οι μουντιαλικές ιστορίες (έως τώρα)

Η αλήθεια μπορεί να έχει γραφτεί και απλά να μην έχει επιβεβαιωθεί. Ας “πάρει” ο καθένας ό,τι τον βολεύει. Ακόμα κι αυτό που θέλει τη Βραζιλία να πούλησε το ματς για… 23 εκατ. δολάρια με αντάλλαγμα την κούπα στο επόμενο Μουντιάλ των ασιατικών γηπέδων…