Οι κινέζοι δεν φημίζονται για τα μεγέθη τους, (σε σύγκριση με τις άλλες φυλές του κόσμου, το αποτέλεσμα προκύπτει τραγικό). Κάτι που λογικά σε ένα παγκόσμιο χωριό όπως είναι πλέον ο πλανήτης, τους προκαλεί κόμπλεξ. Ολοφάνερο, νομίζω, στη δομή του συγκεκριμένου κτιρίου του Πεκίνο που στεγάζει τα γραφεία της εφημερίδας People’s Daily και εδώ το βλέπουμε υπό κατασκευή. Δυστυχώς όταν ολοκληρώθηκε, συνέχισε μεν να μοιάζει με πέος αλλά τύπου πλακουτσωτό βαρκαρόλα, με τρύπα για piercing και χάιτεκ αισθητική.
To Τorre Agbar στην Βαρκελώνη σχεδιάστηκε από τον Γάλλο Ζαν Νουβέλ. Πολύ νουβέλ ο Νουβέλ, εφηύρε το πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό στιλ “Μοντέρνο φωσφοριζέ ντίλντο”. Για να μπορείς να το βρεις τη νύχτα στο σκοτάδι όταν το έχεις ανάγκη.
Μερικά πράγματα ξεπερνάνε και τη λογική μου και τις γνώσεις μου. Τις τελευταίες τις ξεπερνούνε πολλά. Όπως το πώς και γιατί, κάπου στις εσχατιές του Μίσιγκαν στις Η.Π.Α. υπάρχει η Πόλη του Υψηλάντη. Γιατί διαθέτει ένα -από το 1889 κατασκευασμένο- κτίριο που ονομάζεται “Ο Πύργος Νερού του Υψηλάντη; Γιατί έξω από το κτίριο υπάρχει η προτομή του Δημήτριου Υψηλάντη και η ελληνική σημαία; Και τι μας λέει ο συνδυασμός των παραπάνω, α) για τα προσόντα του Δημήτριου, β) για την φαντασίωση των αμερικάνων όσον αφορά την ελληνική ανατομία.