Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν δεν έχεις ούτε διάθεση για κόπο αλλά ούτε και στοιχειώδη τρόπο. Και απλώς συντηρείς την ψευδαίσθηση της δημοσιογραφικής σου ταυτότητας και της αποψούλας σου, κάνοντας τρικυμιώδες copy paste άρθρων ή φωτογραφιών. Προσπαθώντας να ανακαλύψεις την επόμενη καυτή είδηση. Που ενίοτε την κατασκευάζεις με το ερπετικό τμήμα του εγκεφάλου σου, αν διαθέτεις εγκέφαλο. Αν δε διαθέτεις, απλά την αντιγράφεις από κάποιον άλλο που την κατασκεύασε.

Όπως συμβαίνει συχνά πλέον, χρειάστηκαν δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κάποιος δημοσίευσε την είδηση του χουφτώματος της Ελισάβετ από τον Ομπάμα, για να αναπαραχθεί παντού. Ειδικά στην Ελλάδα που το έχουμε πλέον κάνει τέχνη. Ένα post στο facebook να κάνω, ότι πέθανε διάσημη σοπράνο της Λυρικής όταν τραγουδούσε, επειδή από την πίεση στη φωνή της πετάχτηκαν έξω οι αιμορροΐδες και μετά θα προκύψει σαν δεδομένη είδηση σε εκατό site.

Μια φωτογραφία οφθαλμαπάτη από τους σημερινούς εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την  απόβαση στη Νορμανδία, δείχνει τον Μπάρακ Ομπάμα να πιάνει τα οπίσθια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Μια λογική  την έχει μια τέτοια πράξη, αν σκεφτεί κανείς ότι τα βασιλικά πισινά, λόγω ηλικίας, είναι έτοιμα να πέσουν κι ο Μπάρακ, πάντα αμερικανός ιππότης, προσπαθεί να τα κρατήσει στη θέση τους.

Εξ’ άλλου σύμφωνα με τα σαΐνια της δημοσιογραφίας, μέχρι σήμερα ο Μπαράκ έχει πάθει λιγούρα με την πρωθυπουργό της Δανίας, μια ισραηλινή σταρ των καλλιστείων και την Μπιγιονσέ. Λες κι αν θέλει να πηδήξει ο Μπαράκ, περιμένει να το κάνει δημόσια. Όρεξη να έχει ο φωτογράφος, φαντασία και τύχη. Και γω σήμερα σε ένα meeting με ένα αφεντικό μου όπως χασμουρήθηκα κοίταξα κατά λάθος τα απ’ αυτά του. Σκέψου τώρα να ήμουν διάσημος, και να με τραβήξει κάποιος με ανοιχτό από το χασμουρητό στόμα να κοιτάζω τα τέτοια του ανθρώπου. Και να μου τύχει την άλλη μέρα να πάρω και προαγωγή.

Για κάποιον με ελάχιστη γνώση της έννοιας προοπτική στο κάδρο και των γωνιών λήψης μιας φωτογραφίας, το περιβόητο κωλοχέριασμα του Ομπάμα στην Ελισάβετ είναι απλά ένα οπτικό  ξεγέλασμα του φακού. Με το χέρι του προέδρου των Η.Π.Α τυχαία πίσω από τον βασιλικό πισινό, να φαίνεται πως είναι πάνω του.

Ο κώλος σε όλα τα ΜΜΕ γράφει πάντα τη δική του ιστορία. Αν ανήκει σε μια γριά βασίλισσα που υποτίθεται πως της τον πιάνει ο πρόεδρος των Η.Π.Α.. στο ίντερνετ μετατρέπεται αυτόματα σε έπος. Και δυστυχώς για όσους ανθρώπους δουλεύουν με κόπο και αγάπη σε αυτό το περίεργο ακόμα για τους ορεσίβιους, μέσο, μια τέτοια είδηση, δικαιολογεί τη βλάχικη δυσπιστία τους. Σαν απόδειξη για το πως η ιντερνετική ενημέρωση, μπορεί να μετατραπεί σε ενημερωτική χαβούζα, όταν δεν έχεις ταλέντο αλλά μόνο την ηλίθια έμπνευση του γυμνασιακού καλαμπουρτζή.

Την ώρα που η σωστή ιντερνετική ενημέρωση, μπορεί να είναι και κάποιοι φτύνουν αίμα για να είναι, η απάντηση σε όσους κομπάζουν ότι πουλάνε σοβαρές εφημερίδες με νέα του νεκροτομικού ψυγείου και δώρο κώλους σε dvd. Ας το σκεφτούν κάποιοι αυτό, ειδικά όσοι προσδοκούν στην εύκολη αναγνωρισιμότητα του δικού τους πισινού, μέσω φωτοκύτταρου, στον ψηφιακό μπιντέ τους.