Μπορεί η Κομισιόν ακόμη να είναι δυσαρεστημένη με την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη, ωστόσο απ’ όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι έλληνες φορολογούμενοι ήδη ελπίζουν σε μια… καλύτερη μέρα.

Η απομάκρυνσή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ήταν από πολλούς εδώ και καιρό δεδομένη, αφού αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μικρής θητείας του είχε αφήσει έκθετους τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς με τις αποφάσεις του. Και λέμε «απομάκρυνση», αφού με τη συγκεκριμένη θέση να είναι πενταετούς θητείας, ο μόνος τρόπος για να αποχωρήσει ήταν να παραιτηθεί.

Οι αποφάσεις του πολλές φορές έφεραν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού λογιστές και φορολογουμένους, μιας και σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν τόσο πρόχειρες, που σε λίγες ημέρες επαναδιατυπώνονταν, για να αντιμετωπιστούν οι ασάφειες και οι αδικίες.

Το αποκορύφωμα του αλαλούμ δε ήρθε με το κοινωνικό μέρισμα και τα κριτήρια με τα οποία θα το λάμβαναν οι δικαιούχοι. Εκεί, απλά η μάνα έχανε το παιδί και το παιδί τη μάνα…

Γι’ αυτό που θα μείνει πάντως ο κ. Θεοχάρης στην… ιστορία αυτού του τόπου, είναι η (αποτυχημένη κατά πολύ) προσπάθειά του να φέρει αέρα ανανέωσης στη φορολογική διοίκηση. 

Ποιός μπορεί να ξεχάσει την αγάπη του Χάρη Θεοχάρη για τα social media (Facebook και Twitter), με τα οποία προσπάθησε να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή; Ο κ. Θεοχάρης μάλιστα δεν δίσταζε να απαντάει και στα καθημερινά ερωτήματα των φορολογουμένων, ασχέτως βέβαια εάν πολλούς από αυτούς τους μπέρδευε περισσότερο…

Ακόμη, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Mr. Twitter ανακοίνωσε αποφάσεις της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων πρώτα στα social media και μετά… συνέτασε τις ανακοινώσεις της υπηρεσίας του!

Ως ελάχιστο «φόρο τιμής» στον κ. Θεοχάρη λοιπόν, δεν μπορούσαμε παρά να θυμίσουμε μερικά από τα tweets του…