Τα Θαργήλια ήταν η γιορτή προς τιμή των δίδυμων θεών, της Άρτεμης και του Aπόλλωνα που γινόταν την έκτη και την έβδομη ημέρα του μήνα Θαργηλιώνα (Μάιος – Ιούνιος) στην Αθήνα.

Την πρώτη ημέρα της γιορτή στην Αθήνα γίνονταν θρησκευτικός καθαρμός, που αποτελούσε κι αυτός μέρος της γιορτής των Θαργηλίων. Τότε γινόταν η περιφορά των «φαρμακών», που θα την απάλλασαν από τα μιάσματα, επειδή η πόλη όλη τη χρονιά μολυνόταν από τις άδικες πράξεις.

Τους «φαρμακούς» αφού πρώτα τους περνούσαν από όλους τους δρόμους της πόλης για να πάρουν επάνω τους το μίασμα που υπήρχε τους έριχναν στη θάλασσα και, όταν έβγαιναν, τους υποχρέωναν να απομακρυνθούν από την πόλη ή απλώς τους οδηγούσαν με μαστιγώματα έξω από τα σύνορά της.

Μια τέτοια τελετή έχουμε σε εξέλιξη από την κυβέρνηση που αφού είδε το κακό αποτέλεσμα των εκλογών αποφάσισε να εξαγνιστεί με έναν ανασχηματισμό και φυσικά μπόλικους αποδιοπομπαίους τράγους ή «φαρμακούς».

Αφού υπέγραψαν τα μνημόνια, αύξησαν τα χαράτσια, τσάκισαν τα μεσαία στρώματα, μείωσαν τις επικουρικές συντάξεις, κόψανε τα αφορολόγητα, εξαφάνισαν ακόμη και δίκαιες φοροαπαλλαγές όπως οι τόκοι των δανείων. Παράλληλα, απαίτησαν ακόμη περισσότερους φόρους ενώ τιμώρησαν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δηλαδή τους βασικούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

Δημιούργησαν τον μπαμπούλα που λέγεται Θεοχάρης τον έκαναν ανεξάρτητη αρχή για να μη υπάρχει και πολιτική ευθύνη και άρχισε να τα σαρώνει όλα… μονό που μαζί σαρώθηκαν και τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ.

Όχι ότι ο Θεοχάρης έκανε καλά τη δουλειά του αλλά το «μίασμα» των μνημονίων δεν μπορεί να το πάρει πάνω του ο τέως Γενικός Γραμματέας Εσόδων… όσες φορές και να τον «γυρίσουν» στην πόλη, όσες φορές και να το «μαστιγώσουν» ή τον βουτήξουν στη θάλασσα…

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι η αλλαγή πολιτικής και από τον δρόμο της τυφλής λιτότητας να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης και όχι σε επικοινωνιακούς ανασχηματισμούς και αλλαγές προσώπων της ίδιας κοπής…

Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης δεν φταίνε τα πρόσωπα που την υλοποιούν αλλά οι μνημονιακές δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει έναντι της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση.

Όποιος και να αναλάβει στην θέση του Θεοχάρη τα ίδια πράγματα θα κάνει…