Καλοκαιρινές νύχτες. Ο ουρανός γεμάτος με αστέρια.  Ένα φιλμ νουάρ στην οθόνη και το ποτό δίπλα στο τραπεζάκι. Νιώθεις ότι είσαι κι εσύ πρωταγωνιστής της ταινίας που παρακολουθείς. Το κλίμα σε έχει συνεπάρει. Δεν είσαι στο κέντρο του Παρισιού ούτε στους δρόμους του Λονδίνου. Είσαι στο κέντρο της Αθήνας, ένα βράδυ Πέμπτης κι απολαμβάνεις μία από τις αγαπημένες σου ταινίες σε ένα από τα πιο ωραία θερινά σινεμά.

Το «Σινέ Θησείο» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θερινά σινεμά. Πριν από χρόνια είχε βρεθεί στην κορυφή της λίστας, κι όχι άδικα. Εκατοντάδες τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας, επιθυμούσαν πώς και πώς να το επισκεφθούν. Τα χρόνια πέρασαν και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι-αυτή τη φορά καταλαμβάνοντας δύο από τις δέκα θέσεις-στο Top 10 της Ευρώπης με τα καλύτερα θερινά σινεμά.

Στην 4η θέση βρίσκεται το Cine Paris στη μαγική Πλάκα, που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί. Ο Guardian αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

 

 

 

«Είναι το σινεμά ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στην σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Υπάρχει μία εκπληκτική μίξη ντόπιων και τουριστών, με ταινίες που κυμαίνονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθήσει. Η δροσερή μπύρα κι οι καλές ταινίες κάνουν το σκηνικό ακόμη καλύτερο»

Το Cine Kamari, στο πιο ερωτικό νησί του κόσμου, στην Σαντορίνη φιγουράρει στην 8η θέση.

«Βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών στικ και αρωματικών βοτάνων, πίνοντας ένα κοκτέιλ από μπαρ και με τα αστέρια του ελληνικού ουρανού να τρεμοπαίζουν».

 

 

Αυτή είναι η λίστα των 10 καλύτερων θερινών σινεμά στην Ευρώπη:

1. Κάστρο Μονζουίκ (Βαρκελώνη)

2. Cromarty cinema (Σκωτία)

3. Locarno on the lake (Ελβετία)

4. Cine Paris (Αθήνα)

5. Cineteca Bologna (Μπολόνια)

6. Moonlight cinema (Κανάριες Νήσοι)

7. Sotto le stelle (Βερόνα)

8. Cine Kamari (Σαντορίνη)

9. Rathausplatz (Βιέννη)

10. La Villette (Παρίσι)