Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ έκλεισε μια αγωνιστική χρονιά χωρίς τίτλο. Αυτό το στοιχείο από μόνο του συνιστά αποτυχία, από όποια σκοπιά και να δει κανείς την εφετινή παρουσία του τρις πρωταθλητή Ευρώπης. 

Η τρίτη ήττα των Ερυθρολεύκων που έστεψε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ελλάδας την Τετάρτη το βράδυ για 34η φορά, έκανε… τζάμπολ στη μουρμούρα και έβγαλε στην επίθεση πικρά σχόλια για προπονητή και παίκτες, αλλά κυρίως για τον Βασίλη Σπανούλη. Κάτι οι πλουσιοπάροχες αποδοχές του Λαρισαίου, κάτι οι μόνιμες σχεδόν ήττες των Πειραιωτών στο ΟΑΚΑ, έβαλαν τον kill-Bill στο σημάδι των οπαδών της ομάδας. 

Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους αδελφούς Αγγελόπουλους να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από βδομάδα. Η αρχή θα γίνει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, το κυρίως… μενού ωστόσο έχει Σπανούλη. Για όποιον δεν θυμάται, ο V-Span έχει υπογράψει κλειστό συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει… 4 εκατ. εγγυημένα χρήματα. Στο παντελόνι του Σπανούλη. 

Διαβάστε ακόμα: Άνοιξε η πόρτα στον Ολυμπιακό

Η θέση, κατ’ αρχάς, των Αγγελόπουλων είναι να κρατήσουν τους παίκτες με κλειστά συμβόλαια. Να στηρίξουν, δηλαδή τον σχεδιασμό και τις επιλογές τους. Για τον Σπανούλη δεν το συζητούν και δεν θέλουν να το σκέφτονται διότι αν ο 32χρονος παίκτης φύγει, θα βρει αμέσως ομάδα και με το συμβόλαιο που επιδιώκει. Επιπλέον, οι Αγγελόπουλοι δεν ξεχνούν ότι ο Span είχε τα κότσια να φύγει από τον Παναθηναϊκό για χατίρι τους. Συν τους δύο μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους που έφερε στο λιμάνι σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Εάν, λοιπόν, δεν επιμείνει ο ίδιος ο παίκτης να μπαρκάρει από το λιμάνι, οι πιθανότητες να ηγηθεί και του χρόνου, είναι πολλές. Πάρα πολλές.