Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Και η θεία της βαρεμαράς, τολμώ να προσθέσω. Μπορεί να μην έχει εφαρμογή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής αυτό με τη «θεία», αλλά στην περίπτωση της Ελληνικής τηλεόρασης έχει. Και επίσης, βαρετό είναι και να γκρινιάζεις, αλλά πού ξέρεις, μπορεί να βάλει και σε σκέψεις κάποιους.

Η τηλεόραση έχει να κάνει με «ανατροπές», με το στοιχείο του αναπάντεχου. Τι αναπάντεχο είδαμε μέχρι στιγμής;

1. Το βαμμένο μούσι του Νίκου Μουτσινά. Που αν και στηρίζουμε το νέο του εγχείρημα, δεν εντυπωσίασε με καλεσμένη τη Λιάνα Κανέλλη. Ίσως να ήταν λίγο αδιάβαστος, ίσως να μην του πάει και αυτού του στυλ οι καλεσμένοι. Αλλά είχες από τη μια πολυθρόνα έναν «χείμαρρο» και από την άλλη ένα «ανάχωμα»! Α, ναι… Ήταν τόσο κρύο το φινάλε με το stand up comedy και τόσο ξένο προς τον παρουσιαστή. Αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως φέτος είναι «Νικ ο’ κλοκ».

2. Ο Πέτρος Κωστόπουλος στο «Πρωινό mou». Και η Τζένη Μπαλατσινού. Αλλά ως εδώ. Ο γνωστός εκδότης μπήκε σε κοστούμι «Λιάγκα». Δεν μπορεί αυτή η εκπομπή να είναι 100% δική του, ok. Αλλά δεν θεωρώ πως είναι τόσο κοντά στην αισθητική του. Τα νούμερα τηλεθέασης που κάνει είναι για να ανοίγουν σαμπάνιες στο μεγάλο κανάλι, έπειτα από το κάζο με τη φυγή της οικογένειας Λιάγκα – Σκορδά. Και ναι μεν σώζει την παρτίδα, αλλά παίζει «εκτός έδρας».

3. Ο Enikos του Νίκου Χατζηνικολάου έδωσε μια νέα πνοή σε αυτό που ονομάζουμε talk show. Μπορεί να έχει κάποια προβλήματα τεχνικής φύσεως (λίγη… πλάτη καλεσμένου στους τηλεθεατές) αλλά αυτά διορθώνονται. Όταν τολμάς κάτι νέο, αυτά είναι… ανεπαίσθητα.

4. Ο Σταρόβας δικαιολογεί το πρώτο συνθετικό του ονόματός του (το «Σταρ», δηλαδή, το «όβας» μας αφήνει αδιάφορους προς το παρόν). Γιατί είναι ο εαυτός του. Δεν θέλει να το παίξει ούτε «καλό παιδί», ούτε παρουσιαστής/star, ούτε να πετάξει μια μαλακία για να τον παίζουν την άλλη ημέρα τα site με quiz. Respect.

5. Η Δούκισσα Νομικού. Χαρίζει απλόχερα την ομορφιά της σε μια μουντή τηλεόραση. Και έχει τόσα περιθώρια εξέλιξης.

Όλα οι άλλες εκπομπές πλέουν σε πελάγη αδιαφορίας. Επαναλαμβανόμενοι, προβλέψιμοι, αδιάφοροι… Δυστυχώς!