Εδώ στο provocateur δεν έχουμε πρόβλημα με τις ιδιαιτερότητες και τις προτιμήσεις του κάθε ένα. Καλά να ‘ναι οι άνθρωποι και μεράκια να έχουνε αρκεί να μην υπερβαίνουν τα όρια του νόμου και να μην εκθέτουν τον εαυτό τους ή άλλους σε κινδύνους.

Σίγουρα το να αυνανιστείς κρατώντας ένα αγγούρι μέσα σε μια δημόσια βιβλιοθήκη, ούτε είναι η επιτομή της παρανομίας, ούτε θέτει κάποιον σε κίνδυνο. Εκτός ίσως από το ενδεχόμενο πρόκλησης καρδιακού επεισοδίου σε κάποιον που κάθεται δίπλα σου διαβάζοντας βίους αγίων. Το μοναδικό πράγμα που μάλλον βρίσκεται ήδη σε κόκκινη ζώνη κινδύνου είναι η ψυχική σου υγεία και θα πρέπει να το τσεκάρεις.

Γιατί στο ένα χέρι ο γιακουμής σου και στο άλλο το αγγούρι; Τι σκοπεύεις να κάνεις μετά με το αγγούρι σαν προοπτική και σε ερεθίζει; Και γιατί όλο αυτό να συμβεί μέσα σε μια δημόσια βιβλιοθήκη; Για να έχεις λογοτεχνικό άλλοθι ή να εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον;

Όποιες και να είναι οι απαντήσεις χαρά στον σεξολόγο που θα σε αναλάβει -ψυχίατρο που θα σε αναλάβει. Διδακτορικό μπορεί να κάνει και καριέρα με την περίπτωση σου. Όπως αυτή του 49χρονου Φρέντρικ Τένισον Ντέιβις από το Τορόντο που πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη ερωτική του επιθυμία όχι μία αλλά δύο φορές. Η πρώτη συνέβη τον Απρίλιο του 2014 λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Ο μερακλής Φρέντρικ έκατσε σε ένα τραπέζι ανάγνωσης δίπλα σε μια 26χρονη γυναίκα. Άνοιξε το laptop του για ξεκάρφωμα, έβγαλε ένα αγγούρι που αρχικά η κορασίδα θεώρησε πως πρόκειται για διαιτητικό κολατσιό κι αμέσως μετά άρχισε να αυνανίζεται. Εννοείται πως συνελήφθη και μετά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ημέρα της δίκης του. Αλλά φαίνεται πως η συγκίνηση που ένοιωσε ήταν πολύ μεγάλη για να τον κρατήσει μακριά από τον τόπο.

Mόλις λίγες μέρες πριν, στις 31 Μαΐου, εμφανίστηκε σαν να μη συμβαίνει τίποτα στην ίδια βιβλιοθήκη κουβαλώντας μαζί του άλλο ένα αγγούρι (το προηγούμενο μάλλον πλέον δεν του προκαλούσες ενδιαφέρον) μέσα σε ένα πανί. Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν άμεσα τις αρχές πριν συμβεί ακόμα μια τέτοια ομορφιά. Σε ένα περιστατικό για το οποίο την καλύτερη απάντηση έδωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνόμος Ντέιβιντ Χόπκινσον, όταν τον ρώτησαν αν ο δράστης απείλησε κάποιον μέσα στη βιβλιοθήκη. “Δεν νομίζω πως είχε ελεύθερο κάποιο χέρι για να μπορεί να απειλήσει οποιονδήποτε”.