Το Instagram είναι το κολασμένα κοινωνικα απόδεκτό πάθος των social media. ΄Σχεδόν όλοι, από  διάσημους star, ανερχόμενες σταρλετίτσες, βίζιτες, wanna be προσωπικότητες, μοντέλα, τραγουδιστές και την περιπτερού της γειτονιάς μου που της χάρισε ο γκόμενος smart phone, ανεβάζουν selfies, στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Γιατί θέλει η  πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ρητό που δυστυχώς πλέον αλλάζει και γίνεται: Θέλει η πουτάνα να φανεί, μα το Ιnstagram δεν τη αφήνει.

 Η Rihanna και στην συνέχεια η κόρη του Bruce Willis, Scout, οι οποίες πόσταραν γυμνές φωτογραφίες τους, είδαν τους λογαριασμούς τους να «κλείνουν» καθώς σύμφωνα με τους όρους χρήσης του, κάτι τέτοιοι απαγορεύεται από την υπηρεσία.

 

 

Πρόσφατα ο James Franco, ανέβασε μία selfie φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό η οποία ήταν άκρως προκλητική. Ωστόσο όταν σαν καλεσμένος του David Letterman,  ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή για ποιο λόγο ανέβασε την συγκεκριμένη εικόνα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Το Instagram, είναι για τους φαν μου. Μέχρι τώρα όλοι οι bloggers με ακολουθούν, και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες μου, όπως θέλουν εκείνοι!

 

 

Ο CEO και συν-ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom, μιλώντας αποκλειστικά στο BBC, δήλωσε:

«Διαθέτουμε μεγάλο μέρος του προσωπικού μας τόσο για να ελέγχει τι ανεβάζουν οι χρήστες, όσο και για να ακούει τα σχόλια της κοινότητας χρηστών του Instagram, ώστε να είμαστε σίγουροι για το περιεχόμενο που  τοεμφανίζεται στις σελίδες μας».

Εννοεί, “εμείς μπορούμε να βλέπουμε την τσόντα, εσείς όμως όχι. Μόνο τα κοσμικά και τις selfie της Μιμής Ντενίση.”  Μα γι’ αυτό μπαίναμε στο Instagram κυρ CEΟ μας. Τη Μιμή και τη Φαίη Σκορδά. Σιγά μην ειχαμε όρεξη να δούμε τα πισινά της Ριάνα.