Ποτέ ξανά στα χρονικά δεν έχει «τιμωρηθεί» ποδοσφαιριστής από την ίδια του τη χώρα για μια… κόκκινη κάρτα. Για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, η αποβολή από τον Κιμ Μίλτν Νίλσεν στο προημιτελικό του 1998 κόντρα στην Αργεντινή, ήταν μόνο η αρχή. Έμοιαζε με απλή επίπληξη και σύσταση μπροστά στα πρωτοσέλιδα της εποχής.

«Δέκα γενναία λιοντάρια και ένα χαζό αγόρι», ήταν ένας από τους πολλούς υποτιμητικούς τίτλους των πρωτοσέλιδων την επόμενη ημέρα του αποκλεισμού, ενώ για πολύ καιρό οι Άγγλοι εξέφραζαν το μίσος τους για τον διεθνή μέσο κάθε φορά που επισκεπτόταν κάποιο γήπεδο.

Για όσους δεν θυμούνται λεπτομέρειες, ο Μπέκαμπ δέχθηκε κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Ντιέγκο Σιμεόνε, τον σημερινό τεχνικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η Αγγλία αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Μουντιάλ στα πέναλτι (2-2 ο κανονικός αγώνας) και τόσο ο Τύπος της χώρας όσο και οι φίλαθλοι, του χρέωσαν τον αποκλεισμό. Ολόκληρο…

 

 

Ο Μπέκαμ πήρε ρεβάνς τέσσερα χρόνια αργότερα. Με δικό του εύστοχο χτύπημα πέναλτι η Αγγλία νίκησε την Αργεντινή στον όμιλο, στο Σαπόρο της Ιαπωνίας, αφήνοντας τους “μπιανκοσελέστε” εκτός διοργάνωσης από την φάση των ομίλων.

Διαβάστε ακόμα: Όλες οι μουντιαλικές ιστορίες (έως τώρα)