Το ημερολόγιο έγραφε 1 Νοεμβρίου 1897, όταν μια παρέα μαθητών του λυκείου Massimo D’Azeglio Lyceum του Τορίνο μαγεύεται από το ποδόσφαιρο και αποφασίζει να δημιουργήσει τη δικιά της ομάδα. Το όνομά της Sport Club Juventus και έμελλε μέσα στις επόμενες δεκαετίες να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στα Ιταλικά, αλλά και στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

Βέβαια ο δρόμος προς την κορυφή μόνο εύκολος δεν ήταν. Ενώ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1905, την επόμενη χρονιά διασπάται,  δημιουργείται η Foot-ball Club Torino και παράλληλα γεννιέται μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κόντρες: Γιουβέντους εναντίον Τορίνο ή όπως το λένε οι Ιταλοί το «Derby della Mole».

Ωστόσο η στιγμή της απογείωσης θα έρθει το 1923, όταν την ομάδα θα αναλάβει ο ιδιοκτήτης της Fiat Edoardo Agnelli. Η Γουβέντους κυριαρχεί τα επόμενα χρόνια και ο Τύπος την βαφτίζει «Μεγάλη Κυρία».
Συνολικά έχει κατακτήσει 29 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα και 6 Σούπερ Καπ Ιταλίας, ενώ και στην Ευρώπη δεν πάει πίσω: 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 Κύπελλα UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, αλλά και 2 Διηπειρωτικά.

Και μπορεί το 2006 να γράφτηκε μία από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας της, με την εμπλοκή της σε στημένα παιχνίδια και τον υποβιβασμό της για πρώτη φορά στη 2η κατηγορία, ωστόσο το 2007 επιστρέφει στην Serie A. Και εδώ και 2 χρόνια δείχνει σε όλους ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό στην Ιταλία. 

Δες τους θρύλους της Γιουβέντους…