Γεννήθηκε με ένα θείο δώρο. Η σπάνια ομορφιά της, που καμία από τις σταρ του Χόλυγουντ δεν έχει, την έκανε να ξεχωρίσει αμέσως. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, κατάφερε γρήγορα να αναδειχθεί και να ελιχθεί στον σκληρό χώρο του θεάματος.

Η κακή σχέση που είχε με τον πατέρα της, κι η έλλειψη της μητέρας της ήταν δύο μελανά σημεία που μαύρισαν την ψυχή της. Προσπαθούσε να τα λύσει, μόνη της, κι αυτό ήταν αδύνατο. Η εφηβική της ζωή ήταν ταραχώδης. Τα φιλιά στο στόμα με τον αδελφό της, κι οι λεσβιακές τις προτιμήσεις, ήταν μερικά καυτά gossip που πρωτοστατούσαν στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά.
 


 

Το ταλέντο της στην υποκριτική ήταν μεγάλο κι οι αναζητήσεις της πολλές. Κατάφερε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να βάλει τη ζωή της σε μία ρότα. Βραβεύτηκε με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, χωρίς να αφήσει την προσωπική της ζωή στο έλεός της. Ερωτεύτηκε τον Μπραντ Πιτ, όταν για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στην ταινία «Mr &Mrs Smith». Τότε ο διάσημος σταρ, δεν ήταν ελεύθερος, καθώς την καρδιά του είχε κλέψει, η Τζένιφερ Άνιστον.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνους. Ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν κι έκαναν μία υπέροχη οικογένεια. Η Τζολί, είχε μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, και είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως. Προσφέρει ηθική και οικονομική βοήθεια στις χώρες του Τρίτου κόσμου.

 

 

Η ζωή όμως δεν ήταν ρόδινη πάντα. Όταν σβήνουν τα φώτα, ο καθένας από αυτούς είναι άνθρωπος, έχει αδυναμίες, κι έρχεται αντιμέτωπος με τις δυσκολίες της ζωής. Το Μάρτιο του 2013, η διάσημη ηθοποιός υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, καθώς οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι διέτρεχε κίνδυνο σε ποσοστό 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού, λόγω της παρουσίας ενός γονιδίου.

 

 

Η ίδια μετά την περιπέτεια υγείας της δήλωσε ότι έμεινε πολύ ευχαριστημένη από τους γιατρούς και από την ανάρρωσή της. Η μητέρα της διάσημης ηθοποιού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών από τον καρκίνο. Γιʼ αυτό κι εκείνη πήρε τη μεγάλη απόφαση να χειρουργηθεί, καθώς η πρόληψη σώζει ζωές.

Ο καιρός πέρασε, κι εκείνη πιο όμορφη από ποτέ πρωταγωνιστεί στην ταινία της Disney, «Maleficent», η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής, έχει δεχθεί μέτριες και κακές κριτικές.