Η ζωή στη Silicon Valley, τον παράδεισο της τεχνολογίας, δεν κυλάει το ίδιο ομαλά και αρμονικά όπως στις υπόλοιπες παραμυθένιες κοιλάδες. Στα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της, συνυπάρχουν εδώ και μερικές δεκαετίες ορισμένοι από τους μεγαλύτερους γίγαντες της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Ωστόσο, εκτός των πλείστων όσων καινοτομιών και απίθανων ιδεών αναδύονται καθημερινά στην τεχνολογική Μέκκα της βόρειας Καλιφόρνια, λαμβάνουν χώρα και πάμπολλες κοκορομαχίες ανάμεσα στους high tech κολοσσούς.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σπόντα που ανέβασε στο Twitter ο συνιδρυτής της δημοφιλούς εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα WhatsApp, Jan Koum, με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε η Apple στο ετήσιο συνέδριο της. Εκεί, δηλαδή, όπου παρουσίασε δύο νέες υπηρεσίες, το iCloud Drive και το iMessage.

Η πέτρα του σκανδάλου, όμως, και ο λόγος που τεντώθηκαν τα νεύρα του μέντορα του WhatsApp είναι ότι αμφότερες οι υπηρεσίες προσομοιάζουν με δύο πασίγνωστες εφαρμογές άλλων εταιρειών: το WhatsApp και το Dropbox.

Το μήνυμα, λοιπόν, που επέλεξε να τιτιβίσει ο Koum ήταν το εξής: «Είναι πολύ κολακευτικό το γεγονός ότι η Apple “δανείζεται” πολλά από τα χαρακτηριστικά του WhatsApp και τα ενσωματώνει στο iMessage». Επιλέγει, μάλιστα, να κλείσει αυτό το άκρως ειρωνικό και επιτυχημένο σχόλιο με το χάσταγκ “#καινοτομία”…

Όπως και να έχει πάντως, καλό θα είναι τα συμπαθή tech freaks εκεί στην Άγρια Δύση να αφήσουν τα καουμποϊλίκια και να δώσουν στο λαό applications που θα του διευκολύνουν την καθημερινότητα. Με την παράκληση από την Ελλάδα της κρίσης, να είναι δωρεάν!