Σε θέατρο έχει μετατραπεί η σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Σε θέατρο που ο ιδιοκτήτης ή οι ιδιοκτήτες των ομάδων ανεβαίνουν και κάνουν το νουμεράκι τους, με αποτέλεσμα να γελάει η σοβαρή «αθλητική» Ελλάδα.

Η αρχή έγινε πριν από το τζάμπολ των αγώνων, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να διαμαρτύρεται για τους διαιτητές. Η συνέχεια δόθηκε στον τρίτο αγώνα του ΟΑΚΑ, από όπου οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν νικητές και με το 1-2 στο τσεπάκι. Ποιος είδε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και δεν τον φοβήθηκε. Απείλησε με αποχώρηση, επειδή στον πάγκο του Ολυμπιακού καθόταν… υπεράριθμη αποστολή. Αποτέλεσμα; Να υποβάλει ένσταση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λες και οι 2-3 παραπάνω που κάθονταν στον πάγκο των Πειαραιωτών, διαμόρφωσαν αποτέλεσμα.

Τη σκυτάλη πήραν την Κυριακή το βράδυ στο ΣΕΦ οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Οι Πράσινοι έφυγαν νικητές από το Φάληρο ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2 και το χειρότερο για τους Πειραιώτες, ο τίτλος του πρωταθλήματος θα κριθεί στην έδρα του αντιπάλου. Τα αφεντικά της Ερυθρόλευκης ΚΑΕ εξέφρασαν με τη σειρά τους έντονα παράπονα για τη διαιτησία, με αποτέλεσμα να απαγορεύσουν -όπως είπαν- τη συμμετοχή των παικτών της ομάδας τους, στην Εθνική!

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, το provocateur παίρνει θέση και λέει: αρκετά με τα τερτίπια σας. Αρκετά με το προσωπικό συμφέρον πάνω από όλα και όλους, λες και σας ανήκει η Εθνική, λες και σας ανήκει το άθλημα, λες και σας ανήκει η προσωπικότητα, η αξία και η φιλοδοξία του αθλητή που του απαγορεύετε να «φορέσει» την πατρίδα του.

Αρκετά με την «εξαφάνιση» του υγιούς κοινού που επιχειρείτε σαν να παίζετε τις επιχειρήσεις σας, αρκετά με την «καθοδήγηση» που επιτυγχάνετε έστω και άθελά σας του οπαδικού κινήματος. Μπείτε να σφυρίξετε να τελειώνουμε. Αλλά έτσι γίνεται όταν δεν έχεις ομάδα να επιβληθεί: προσπαθείς να το πάρεις με τη διαιτησία και για όλα τα άλλα σφυρίζεις αδιάφορα. 

ΥΓ. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τις δύο πλευρές. Το γεγονός ότι ορισμένες κινήσεις καταγράφηκαν από συγκεκριμένες πλευρές, αποτελεί σύμπτωση.