12 Ιουνίου 2012. Ο Κώστας Γιαννίκος, μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, καταδικάζεται σε φυλάκιση. Οι δικαστικές αρχές διέταξαν την προφυλάκισή του για υποθέσεις ΦΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  ενός εκ των μεγαλυτέρων ιδιωτικών καναλιών, ο οποίος διετέλεσε τα προηγούμενα χρόνια, διευθυντής προγράμματος  του MEGA, κι εν συνεχεία μεταπήδησε στη θέση του γενικού διευθυντή στον ΣΚΑΙ και στο STAR, βρέθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Με την προφυλάκιση του, έπεσαν, στην ουσία, τίτλοι τέλους, σε κάθε ελπίδα, προσδοκία, ευσεβή πόθο για ανασυγκρότηση του καναλιού, συνέχιση του και το ντόμινο των μεγάλων εξελίξεων, της ανεργίας, των λοκ άουτ είχε δοθεί…

Στην πραγματική ζωή, το κλείσιμο του ALTER, σήμαινε  απελπισία σε 700 εργαζόμενους και στις οικογένειες του, που μετά από ένα μαραθώνιο προσπαθειών, βρεθήκαν στο δρόμο. Όνειρα, φιλοδοξίες, ζωές, καριέρες, καθημερινότητα, όλα αυτά που σημαίνει το αγαθό της εργασίας σε ευνομούμενες κοινωνίες, χάθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη, ενώ μεγάλο μέρος των εργαζομένων, με χρέη, χωρίς λεφτά, εξουθενωμένοι από τη μη καταβολή μισθών για μήνες, γύρισαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, στα πατρικά σπίτια, πίσω στην αφετηρία σε ένα γρήγορο κύκλο σαν αυτούς της Μονόπολης, μόνο που εδώ, συνέβηκε, στ’ αλήθεια…

Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί! Η σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου, ο οποίος ήταν κι ιδιοκτήτης των σημαντικότερων δισκογραφικών εταιριών της χώρας, ραδιοφωνικών σταθμών και θεατρικών επιχειρήσεων, έπεσε σα βόμβα στη μιντιακή και διαφημιστική αγορά και πυροδότησε μια σειρά οικονομικών εκρήξεων, που οδήγησε σε λουκέτο αρκετές διαφημιστικές εταιρίες. Κανείς δε φανταζόταν ότι ο χαρισματικός άνθρωπος, με την ιδιαίτερη μόρφωση, με την ευαισθησία και την καλλιτεχνική καλλιέργεια, θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα, που ακόμα δεν έχει όχι διορθωθεί αλλά ούτε καν βελτιωθεί στο ελάχιστο, στην τηλεοπτική αγορά. Άφησε πίσω του, εκατοντάδες ανέργους αλλά και οφειλές σε μεγαλοδιαφημιστές και μιντιάρχες. Υπάρχουν δε καναλάρχες από παλιές συνεργασίες του, που εκμυστηρεύονται σε οικείους τους, πως ο ισχυρός, κάποτε, άντρας των media, της τηλεόρασης, της δικογραφίας, του θεάτρου, τους άφησε τόσο μεγάλα οικονομικά κενά, που χρόνια αργότερα, πληρώνουν τεράστια ποσά.

Παρόλα αυτά, ο  καιρός πέρασε και τον Ιανουάριου του 2014, η δίκη του αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για εκείνον, καθώς σύμφωνα με το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, ο Κώστας Γιαννίκος, ακόμη και μέσα από τη φυλακή οργανώνει τις επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις, οι οποίες έχουν σχέση και πάλι… με τα media! Πληροφορίες αναφέρουν, πως, εάν ο πρόεδρος του ALTER, καταφέρει να πείσει δικαστές κι εισαγγελείς, η επιστροφή του αναμένεται να είναι δυναμική.

Το δράμα όμως παραμένει και έχει 700 ήρωες. Τους εργαζόμενοι του ALTER, που ακόμα ελπίζουν στην δικαιοσύνη, στην ήσυχη των νόμων και πως κάποτε θα πάρουν στα χέρια τους τα δεδουλευμένα τους. Αν και με τον καιρό, όλο και περισσότεροι απογοητεύονται και χάνουν κάθε εμπιστοσύνη στη μεγάλη αρχή της δημοκρατίας, πως όλοι είμαστε όσοι απέναντι στο νόμο.  Το μόνο σίγουρο; Πολύ σύντομα θα έχουμε νέα, καθώς η πολύκροτη υπόθεσή του έχει μπει στην τελική ευθεία.