Σήμερα δεν είναι απλά ακόμα ένας ήρωας των κόμικ, του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης. Είναι ο απόλυτος ήρωας, που έχει σώσει τον πλανήτη Γη περίπου μερικές χιλιάδες φορές, που -έστω και δύσκολα- στο τέλος κερδίζει το κορίτσι, που οι εχθροί του ποτέ δεν εξαφανίζονται και συνεχώς ο ανταγωνισμός δυσκολεύει.

Γιατί ακόμα και στον κόσμο των superheroes τα πράγματα δεν είναι εύκολα και δεδομένα – συνεχώς πρέπει να δείχνουν ότι είναι οι καλύτεροι.

Ωστόσο πριν από περίπου οκτώ δεκαετίες τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν η έννοια υπερήρωας. Ήταν Ιούνιος του 1938, όταν η National Comics αποφασίζει να ρισκάρει και στο τεύχος #1 του περιοδικού Action Comics παρουσιάζει έναν «τύπο» που φοράει ένα μπλε ολόσωμα ένδυμα, μια κόκκινη κάπα και στο στήθος του έχει μια στάμπα με το γράμμα «S». Ήταν ο Superman – ο ήρωας σύμβολο των ΗΠΑ σήμερα. Ο ήρωας που τίποτα δεν μπορούσε να τον κερδίσει.

Η επιτυχία του ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία National Comics που τον εξέδιδε να κυκλοφορήσει σύντομα και δεύτερη σειρά με τον ήρωα. Μάλιστα ο Superman ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο ώστε να «γεννηθούν» τα επόμενα χρόνια πολλοί ακόμα superheroes.