«Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι η κβαντική φυσική είναι σχετικά απλή». Τάδε έφη, Στίβεν Χόκινγκ ή αλλιώς, ο πιο έξυπνος άνθρωπος στη Γη.

Μπορεί, λοιπόν, να νιώθουν κάπως άβολα όλοι οι προπονητές της εξέδρας ακούγοντας τον Αϊνστάιν της εποχής μας να εκφράζεται με ταπεινότητα για τον βασιλιά των σπορ, ωστόσο ο Βρετανός έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του, ποδοσφαιρικές για πρώτη φορά και πάντοτε βασιζόμενος στις θεωρίες της φυσικής. Ε, δεν τον βγάζεις εύκολα οφσάιντ…

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο διάσημος επιστήμονας αποδέχθηκε την πρόταση εταιρείας στοιχημάτων να βρει τη φόρμουλα που θα βοηθήσει τα Τρία Λιοντάρια να επιβιώσουν στη ζούγκλα της ποδοσφαιρικής Βραζιλίας.

Είπε: η Αγγλία έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αν αγωνιστεί με τις κόκκινες φανέλες, αν παραταχθεί με σύστημα 4-3-3 κι αν τα πέναλτι εκτελέσουν φαλακροί και ξανθοί ποδοσφαιριστές.

«Στατιστικά η κόκκινη εμφάνιση της Αγγλίας είναι πιο επιτυχημένη, ενώ πρέπει να παίζουμε 4-3-3 και όχι 4-4-2. Ψυχολόγοι στη Γερμανία έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο κάνει τις ομάδες να νιώθουν πιο σίγουρες, πιο επιθετικές και κυριαρχικές» είπε, ενώ επεκτάθηκε και στην ιδανική θερμοκρασία την ώρα του αγώνα.

Τόνισε πως η άνοδος της θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς μπορεί να μειώσει κατά 59% τις πιθανότητες νίκης της ομάδας. Επίσης η Αγγλία έχει δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να νικήσει αν αγωνίζεται σε υψόμετρο κάτω των 500 μέτρων. «Και οι πιθανότητές μας να νικήσουμε αυξάνονται κατά ένα τρίτο αν η ώρα έναρξης του αγώνα είναι τρεις το μεσημέρι. Τα στοιχεία δείχνουν πως πρέπει να ελπίζουμε σε Ευρωπαίο διαιτητή. Οι Ευρωπαίοι διαιτητές αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη συμπάθεια το αγγλικό παιχνίδι ενώ αντιπαθούν μπαλαρίνες όπως ο Σουάρες».

Για τα πέναλτι υποστήριξε ότι οι παίκτες πρέπει να παίρνουν φόρα πάνω από τρία βήματα, να σουτάρουν με την εσωτερική πλευρά του ποδιού και να στέλνουν την μπάλα στην αριστερή ή στη δεξιά επάνω γωνία της εστίας, όπου η επιτυχία είναι 84%. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έχει πλεονέκτημα ο παίκτης που σουτάρει με το αριστερό ή το δεξί πόδι. Ομως οι φαλακροί και οι ξανθοί παίκτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουν. Ο λόγος γι’ αυτό δεν είναι ξεκάθαρος. Παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της επιστήμης».

Καταλήγοντας είπε ότι αν στοιχημάτιζε στο Μουντιάλ θα το έκανε υπέρ της Βραζιλίας.