Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (29/05-04/06).

Maleficent

Σκηνοθεσία: Robert Stomberg

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Sam Riley, Juno Temple

Πλοκή: Η Maleficent είναι μια πανέμορφη και αγνή νεαρή κοπέλα. Μεγαλώνει στο δάσος, σε ένα φιλήσυχο βασίλειο, και η ζωή της είναι ειδυλλιακή. Μέχρι που η ειρήνη στη χώρα διαταράσσεται, όταν ένα απειλητικό στράτευμα εισβάλλει στο βασίλειο. Η Maleficent αποδεικνύεται η πιο ισχυρή προστάτιδα της πατρίδας της, όμως το τίμημα είναι μεγάλο. Προδομένη, η Maleficent γίνεται σκληρή και εκδικητική. Έτσι, καταλήγει να καταραστεί τη νεογέννητη κόρη του νέου βασιλιά. Στην πορεία όμως, η Maleficent θα συνειδητοποιήσει ότι το μικρό κορίτσι μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στο βασίλειο και ίσως και την πραγματική ευτυχία της ίδιας της Maleficent.

Το provocateur σχόλιο: Η ταινία που δεν ξέρεις κατά πόσο η Jolie παίζει ρόλο και όχι τον πραγματικό εαυτό της. Κακίες;

 

Brick Mansions

Σκηνοθεσία: Camille Delamarre

Πρωταγωνιστούν: Paul Walker, David Belle, RZA

Πλοκή: Ένας μυστικός πράκτορας προσπαθεί να συλλάβει έναν αδίστακτο νονό της νύχτας χρησιμοποιώντας βόμβες νετρονίου για να διεισδύσει στη συμμορία του. 

Το provocateur σχόλιο: Μεταξύ μας τώρα, είναι από τις ταινίες που έχεις δει ένα εκατομμύριο φορές! Αλλά κατά ένα ανεξήγητο λόγο συνεχίζεις να βλέπεις.

 

2 Μέρες στη Νέα Υόρκη

Σκηνοθεσία: Julie Delpy

Πρωταγωνιστούν: Chris Rock, Julie Delpy, Albert Delpy, Alexia Landeau, Dylan Baker, Kate Burton

Πλοκή: Η Μαριόν έχει πια εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ζει με το σύντροφό της Μίνγκους, τα δύο τους παιδιά που έχουν αποκτήσει από προηγούμενες σχέσεις τους, και μια γάτα. Το ζευγάρι περνάει τη φάση του έρωτά του. Η Μαριόν όμως προετοιμάζει την έκθεση φωτογραφίας της, και ο πατέρας της, Ζανό, η αδελφή της, Ροζ, και ο νέος της φίλος της, Μανού (που ταυτόχρονα είναι και ο πρώην φίλος της Μαριόν) έρχονται στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια. Οι πολιτιστικές διαφορές ανάμεσά στο νεοαφιχθέν τρίο και στον βέρο Νεοϋορκέζο Μίνγκους, αλλά κυρίως οι εντελώς διαφορετικές τους προσωπικότητες δημιουργούν το ιδανικό υπόβαθρο για εκρηκτικές καταστάσεις στο σπίτι αλλά και για ξεκαρδιστικές σκηνές στη μεγάλη οθόνη. Ίσως μπορείτε να μαντέψετε το τι θα συμβεί. Ίσως πάλι και όχι.

Το provocateur σχόλιο: Το σίγουρο είναι πως με αυτή την ταινία βολεύτηκε όλη η οικογένεια Delpy!

https://www.youtube.com/watch?v=BQW0jXhqwkg

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

 

X-Men: Days of the Future Past

Σκηνοθεσία:  Bryan Singer

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Anna Paquin, Ellen Page, Peter Dinklage, Ian McKellen, Patrick Stewart

Πλοκή: Ένα απίστευτο ταξίδι στον χρόνο μας ετοιμάζει ο Bryan Singer. Στα γρήγορα: Οι X-Men στέλνουν τον Wolverine στο παρελθόν, σε μια προσπάθειά τους να αλλάξουν την ιστορία και να αποτρέψουν ένα γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το χαμό τόσο των ανθρώπων όσο και των μεταλλαγμένων.

Το provocateur σχόλιο: Έπος! (Ok, προσπαθήσαμε να σκεφτούμε κάτι ειρωνικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε fans της κινηματογραφικής σειράς).