Δεν υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί το ταλέντο του. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό, καθώς στα 40 χρόνια που βρίσκεται στο κινηματογραφικό προσκήνιο μας έχει χαρίσει μερικές μοναδικές ερμηνείες – ερμηνείες που του χάρισαν δύο βραβεία Όσκαρ, επιβεβαιώνοντας την αξία του.

Ωστόσο ουκ ολίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Denzel Washington, όταν δεν θέλει να κουραστεί και ιδιαίτερα σε μια ταινία, επιλέγει ρόλους που μοιάζουν να έχουν γραφτεί για αυτόν. Ή για την ακρίβεια έναν ρόλο στον οποίο τον έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Αυτόν του μοναχικού ανθρώπου, με το σκοτεινό παρελθόν, που ψάχνει πλέον την ηρεμία, αλλά στο τέλος κάτι γίνεται και αναγκάζεται να πάρει την κατάσταση πάνω του και να τα κάνει όλα μπάχαλο.

Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην επερχόμενη ταινία του «The Equalizer». Εκεί όπου ο Denzel συναντάει και πάλι τον σκηνοθέτη Antoine Fuqua, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί το 2001 στο «Training Day» (ταινία που του χάρισε το 2ο χρυσό αγαλματάκι).

Εδώ βλέπουμε τον Washington να υποδύεται ένα πρώην κομάντο, ο οποίος έχει βρει τη γαλήνη στη Βοστόνη, αλλά η απαγωγή μιας κοπέλας, τον αναγκάζει να βγάλει και πάλι τον σκληρό εαυτό του απέναντι σε Ρώσους γκάνγκστερ. Σου θυμίζει κάτι;

Δίπλα στον Denzel βρίσκεται η Chloe Grace Moretz, ενώ η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 26 Σεπτεμβρίου.