Σου θυμίζει κάτι από χίπστερ, έτσι όπως τον βλέπεις αξύριστο και ανέμελο μαλλί του, έως γυμναστή σε σχολείο αφού κυκλοφορεί τις περισσότερες φορές με φόρμες και περιτριγυρίζεται από «πιτσιρίκια». Για κάποιους είναι… τρελός, ενώ για κάποιους άλλους είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Αλλά όπως έχει δείξει και ο ίδιος είναι και τα δύο!

Και ο Jurgen Klopp το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ως το μεγάλο αφεντικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ιδιοφυΐα του φάνηκε όταν πήρε μια ομάδα που ζούσε τα δικά της πέτρινα χρόνια και την οδήγησε σε επιτυχίες και τίτλους – δύο σερί πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ στη Γερμανία, αλλά και έναν τελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο για την τρέλα του; Δεν έχεις παρά να τον δεις στα ματς και στις συνεντεύξεις τύπου της Μπορούσια, εκεί όπου δυσκολεύεται να μην πει τι σκέφτεται. Και να αντιδράσει λες και βρίσκεται στην… αλάνα! Και αυτό του έχει κοστίσει ουκ ολίγες κόντρες.

 

Ωστόσο αυτό μοιάζει να είναι απαραίτητο στοιχεία στη συνταγή της επιτυχίας (του) και το αναγνωρίζουν και στη Ντόρτμουντ. Για αυτό και του ανανέωσαν το συμβόλαιό του έως το 2018.

Η τρέλα του Jurgen Klopp μέσα από τις δηλώσεις του

5. Εμείς έχουμε τόξο και η Μπάγερν μπαζούκας. Σίγουρα βρίσκουν στόχο πιο εύκολα, αλλά και ο Ρομπέν των Δασών δεν ήταν κακός (πριν το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν Μονάχου)

4. Όλη η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Μόνο το αποτέλεσμα ήταν σκατά (μετά την ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ)

3. Αν δούλευα σε τράπεζα σίγουρα θα είχα πρόβλημα. Αλλά εργάζομαι στο ποδόσφαιρο (όταν το Αμβούργο τον απέρριψε το 2008 εξαιτίας της εμφάνισής του)

2. Θεέ μου, έκανα σαν μαϊμού! (όταν είδε το video από την «επίθεσή» του στον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης Νάπολι-Ντόρτμουντ τον Σεπτέμβριο)

1. Δεν χρειάζεται να με πάρει κανείς τηλέφωνο έως το 2018 (όταν υπέγραψε τη νέα ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπορούσια τη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013)