Ο ανυποψίαστος τηλεθεατής που άνοιξε την τηλεόραση γύρω στις 13:30, λογικά θα έπεσε πάνω σε μια από τις πιο επικές δηλώσεις που έχουν ακουστεί ποτέ για τις εκλογές. «Μόνο όταν ψηφίζουμε κι όταν πεθαίνουμε είμαστε ίσοι», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε μια μίνι αποτίμηση της ανθρώπινης ζωής, που αιφνιδίασε.

Σχεδόν ταυτόχρονα «έσκασε» και η είδηση περί τρομοκρατικής επίθεσης στη Χαριλάου Τρικούπη, που είχε πραγματοποιηθεί αργά το βράδυ. Αυτό δεν ήταν το μόνο στενάχωρο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αφού πριν, είχαν δει τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος να κάνει δηλώσεις για τις εκλογές, αλλά να μην βγαίνει από το στόμα η λέξη «Ελιά». Με ένα δεύτερο τσεκάρισμα, δεν υπήρχε καν, η λέξη «olive». Ούτε για το ξεκάρφωμα.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μοιραζόταν το όνειρό του για το… αιώνιο καλοκαίρι της Ελλάδας. Χωρίς να αναφέρει κάποιον στοίχο των Locomondo, τύπου… «Κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα/κρύο δεν έκανε ποτέ».

Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η επίσκεψη στο εκλογικό τμήμα για να ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντα. Εκεί αποδοκιμάστηκε από ομάδα συγκεντρωμένων, ενώ εκείνος προσπάθησε να ανοίξει κουβέντα μαζί τους.

 

Αυτός που διακρίθηκε για το cool στυλ του, ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, που ξύπνησε πρωί πρωί για να κάνει τζόκινγκ και το μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Πάντως, πιο χαρούμενος από όλους θα πρέπει να αισθάνεται ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Προφανώς και ο Πολ, ο πατέρας του.