Rhodes – Morning

(από το EP “Morning”,  11/5/14)

Ένας από τους  πολλά υποσχόμενους νέους τραγουδοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας αυτή την στιγμή είναι και ο David Rhodes. Με δύο ep στο ενεργητικό του και support στους London Grammar, Laura Marling και Rufus Wainwright, o Rhodes κινείται στην ατμοσφαιρική dream pop που θα σου θυμίσει Daughter αλλά και Vance Joy. Ιδανικό πρωινό άκουσμα.

 

Phoebe Baker & Kurt Vile – Albuquerque (Neil Young cover)

(live από SBSONE, 5/5/14)

Υπέροχη διασκευή σε ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του Neil Young από το άλμπουμ του 1975, «Tonight’s The Night» με την φωνή του αγαπημένου Kurt Vile και της τραγουδίστρια των Αυστραλών Alpine, Phoebe Baker.

 

Les Big Byrd – Back To Bagarmossen

(από το EP “Back To Bagarmossen”, 20/2/14)

Εξαιρετική psych – garage rock από την Σουηδία που θυμίζει Goat αλλά και Brian Jonestown Massacre. Και πολύ λογικό μιας και η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο στούντιο του Anton Newcombe ο οποίος παίζει και κιθάρα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

 

Skaters – Miss Teen Massachusetts

(από το άλμπουμ “Manhattan”,24/2/14)

Κατά βάθος οι Skaters χαρακτηρίζονται ως punk rock μπάντα αλλά φτάνει μέχρι και τα όρια του post rock. Άνισο άλμπουμ το οποίο μπορεί να καταντήσει και βαρετό. Όχι όμως το «Miss Teen Massachusetts» το οποίο θυμίζει Wavves αλλά και Cribs. Την εμφάνιση την έχουν, την χιπστεριά την έχουν και μάλιστα στο φουλ, το ταλέντο το έχουν. Η συνέχεια θα δείξει.

 

Faux Fur – Rough Palms

(από το άλμπουμ “Faux Fur”, 28/4/14)

Εξώφυλλο που θυμίζει dark post punk μπάντα που όμως στο άκουσμα της αντιλαμβάνεσαι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα guitar pop συγκρότημα (από τον Καναδά) που ψυχεδελίζει τόσο όσο και σκοτεινιάζει τον ήχο του επιλεκτικά.  Πολύ καλή δουλειά από ένα συγκρότημα που έχει άπειρο μέλλον μιας και ο μέσος όρος ηλικίας τους ίσα που πλησιάζει τα 18 χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=quPEv0jpDzs