Εδώ και περίπου 4 χρόνια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα νέα αστέρια της pop rock σκηνής. Έχοντας κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και ένα 3ο, το «Ultraviolence», να είναι έτοιμο να βγει στα δισκοπωλεία τον Ιούνιο, η Lana Del Rey βλέπει τα κομμάτια της να γίνονται επιτυχίες, οι συναυλίες της να είναι sold out, να είναι περιζήτητη στα περιοδικά μόδας και στα social media να έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές. Είναι η νέα ιέρεια της μουσικής.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί γίνεται τόσο ντόρος για αυτό το 27χρονο κορίτσι. Μια όχι και τόσο άδικη απορία, αν σκεφτεί κανείς πως δεν είναι και το πιο ταλαντούχο παιδί. Ωραία κοπέλα, πολύ στιλάτη, αλλά και αρκετά… άφωνη. Τόσο που δεν δικαιολογεί τον όρο «super star» που της έχουν αποδώσει.

Σε όποια πλευρά κι αν ανήκεις, το σίγουρο είναι αυτό: η Lana Del Rey έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Κι αν ο στόχος της ήταν η επιτυχία, τότε τα έχει καταφέρει με άνεση – είτε πιστεύουμε ότι έχει φωνή, είτε όχι!

Και τώρα που ετοιμάζει τη δισκογραφική της επιστροφή, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε κάποιες όχι και τόσο γνωστές στιγμές της ζωής της, όπως τις δημοσίευσε το NME.

* Σε ηλικία 16 ετών μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αλκοόλ που είχε. «Παλιότερα τρόμαζα στην ιδέα ότι δεν θα ξαναπιώ. Αλλά από την ώρα που το έκανα κατάλαβα ότι είχε μπει στον σωστό δρόμο».

 

* Προτού κυκλοφορήσει το πρώτο της ομώνυμο δίσκο ως Lana Del Rey το 2010, είχε ηχογραφήσει το άλμπουμ «Sirens» με το ψευδώνυμο May Jailer.

 

* Το κανονικό της όνομα είναι Elizabeth Woolridge Grant. Το «Lana Del Rey» το εμπνεύστηκε όταν ήταν στην Ισπανία και έκανε παρέα με τους Κουβανούς φίλους της, επειδή της θύμιζε την ομορφιά της παραθαλάσσιας ζωής.

* Οι φήμες την ήθελαν το 2012 να βγαίνει με τον Axl Rose. Μάλιστα η ίδια δεν έκανε τίποτα για να τις διαψεύσει, ενώ δεν δίστασε να βγει σε ένα live φορώντας μπλούζα των Guns ‘n’Roses.

 

* Η μικρή της αδερφή, η Chuck, είναι φωτογράφος και αυτή που βρίσκεται πίσω από την κάμερα σε διάφορες promo φωτογραφίες της. Πάντως έχει κάνει και μια guest εμφάνιση στο video clip «Ride», δίπλα στην Lana.

 

* Έχει υπογράψει συμβόλαιο με το Next Model Management από το 2012.

 

* Στο αριστερό της χέρι έχει χτυπήσει δύο τατουάζ: το γράμμα «Μ» για τη γιαγιά της Madelein και τη λέξη «paradise». Στο δεξί της χέρι έχει το τατουάζ «trust no one».

 

* Έχει δηλώσει πως η μεγάλη της έμπνευση είναι ο Kurt Cobain, από τη στιγμή που είδε το video clip του «Heart Shaped Box» σε ηλικία 11 ετών. «Πιστεύω ότι ήταν ο πιο όμορφος άνθρωπος. Μπορώ να καταλάβω αυτή του τη θλίψη» έχει δηλώσει.

 

* Ο Kanye West της έχει ζητήσει να τραγουδήσει στην δεξίωση του γάμου του με την Kim Kardashian – όταν αποφασίσει να παντρευτούν!

 

* Είναι οπαδός της Λίβερπουλ και όπως έχει πει έχει μεγάλη αδυναμία στον Louis Suarez.