Λιγότερο από 30 ημέρες έμειναν, έως τη στιγμή που η «Σελεσάο» θα υποδεχθεί τη Κροατία και θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα του καφέ. Λιγότερο από 30 ημέρες έμειναν, έως τη στιγμή που αστέρια πολλών εκατομμυρίων θα μπουν στο χορτάρι των γηπέδων και θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Λιγότερο από 30 ημέρες έμειναν, έως τη στιγμή που χιλιάδες οπαδοί θα κατακλύσουν τις κερκίδες (και της παραλίες) και θα αφεθούν στη μαγεία της στρογγυλής θεάς. Για περίπου ένα μήνα ένα λαμπερό σύννεφο θα καλύπτει τη Βραζιλία.

Ωστόσο οι Βραζιλιάνοι δεν φαίνεται να ζουν στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία, καθώς διαφωνούν με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στη χώρα τους. Μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και βλέπει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στα όρια της φτώχιας.

Ωστόσο ένας street artist έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως νιώθουν οι Βραζιλιάνοι – φυσικά με ένα graffiti. Ο Paulo Ito σχεδίασε ένα παιδί που κλαίει από τη πείνα και μπροστά του έχει ένα πιάτο που αντί για φαγητό έχει μια μπάλα ποδοσφαίρου. Και πέρασε ένα με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα που φωνάζουν εδώ και καιρό οι διαδηλωτές – το ποδόσφαιρο δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχιας και της πείνας.