Η εικόνα με τον δικό μας Γιώργο Σαμαρά να κάνει το γύρο του θριάμβου με τον μικρό Τζέι, συγκίνησε και είναι ακόμα μπροστά στα μάτια μας. Η δύναμη της τηλεόρασης, βλέπετε, ξεπερνά ακόμα και τις ίδιες τις στιγμές.

Η όλη ιστορία «άγγιξε» και μια Ιρλανδή συνάδελφο. Την Λίσα ΜακΑλιστερ που εργάζεται για το BBC, για το σόου του Στίβεν Νόλαν. Ο Τζέι την… έστειλε σπίτι του!

Όπως το διαβάζετε. Πήγε σπίτι του για να κάνει τον βρει και να μιλήσουν. Η MακΑλιστερ μίλησε με τον πιτσιρικά, αλλά και με τους γονείς του, και η ίδια μετέφερε τα όσα ειπώθηκαν, στο gazzetta.gr.

«Ο Σαμαράς ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής. Είναι ένα αξιαγάπητο παιδί, το οποίο λατρεύει την Σέλτικ και μιλά για αυτήν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κι από τότε που συνάντησε τον Σαμαρά, περίπου έναν χρόνο πίσω, απέκτησε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση μαζί του.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Τζέι δεν γνωρίζει ότι ο Σαμαράς θα φύγει από τη Σέλτικ. Δεν ξέρω πώς θα του το πούμε»

Οι γονείς του Τζέι συγκινήθηκαν πολύ, ειδικά όταν ο Γιώργος Σαμαράς είπε σε μια συνέντευξη ότι ο Τζέι είναι φιλαράκος του και ότι είναι πολύ ξεχωριστός. Είναι ενθουσιασμένοι γιατί διαπιστώνουν ότι αυτό που έκαναν ο Nιλ Λένον και ο Γιώργος Σαμαράς ανεβάζει πολύ την επίγνωση για το σύνδρομο Down. Έφτιαξαν μια δράση που ονομάζεται Downs and Proud και στη συνέντευξη μου είπαν ότι ελπίζουν πως θα καταφέρουν να βοηθήσουν γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι το να έχεις ένα παιδί με σύνδρομο Down δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά η αρχή.

Παρ’ όλο που τον συνάντησα μόνο μια φορά ειλικρινά κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι δένονται τόσο εύκολα και τόσο πολύ με τον Τζέι. Είναι τόσο ενθουσιώδης για ζωή, για την οικογένειά του, για την Σέλτικ, για τον Σαμαρά. Μου είπε ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Και θέλω να πω ότι θα κάνω το ίδιο κι εγώ, άλλωστε η Ιρλανδία δεν τα κατάφερε. Και θα το κάνω επειδή σκέφτομαι ότι ο Σαμαράς βοήθησε τον Τζέι να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και κυρίως επειδή σκέφτομαι ότι βοήθησε πολύ αυτούς που προσπαθούν να δείξουν και να πείσουν ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down είναι πηγή έμπνευσης».