Ήταν το 2004 όταν το γυναικείο φύλο τον ανακάλυψε μέσα από το ρομαντικό δράμα «Notebook». Ωστόσο εδώ και μια 5ετια είναι το καινούργιο αγαπημένο είδωλο του πλανήτη. Και φυσικά από τα νέα χρυσά παιδιά του Hollywood. Δεν είναι τυχαίο πως σε ότι ταινία παίζει ο Ryan Gosling γίνεται επιτυχία, ενώ ο ίδιος έχει καταφέρει να δείξει πολλές πτυχές του ταλέντου του.

Άνετα θα μπορούσε να είχε μείνει στις ρομαντικές ταινίες – άλλωστε τα θηλυκά λατρεύουν να βλέπουν την ερωτική και ευαίσθητη πλευρά του. Ωστόσο ο Gosling έχει μια έφεση στον πειραματισμό και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές: από το περιθωριακό «Drive» στο πολιτικό δράμα «The Ides of March», ο Ryan παντού έλαμψε.

Και φέτος πήγε στις Κάννες με νέο ρόλο – όχι αυτόν του ηθοποιού, αλλά του σκηνοθέτη. Ο Gosling παρουσίασε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ το φιλμ «Lost River» το οποίο έχει γράψει, σκηνοθετήσει και αναλάβει την παραγωγή.

https://www.youtube.com/watch?v=BQ2Nd53ye-Y
 

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει κάτι διαφορετικό από την ηθοποιία.

* Το 2009 δημιούργησε με τον κολλητό του Zach Shields το συγκρότημα Dead Man’s Bones και μάλιστα κυκλοφόρησαν το ομώνυμο δίσκο, που πήρε πολύ καλές κριτικές.

* Το 2005 ήταν εθελοντής στο Μισισίπι, προκειμένου να καθαρίσει την πόλη μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

* Τον λες και καλό μαραγκό. Μάλιστα το ξύλινο τραπέζι κουζίνας που βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας «Notebook» το είχε φτιάξει ο ίδιος, ώστε να μπει στη λογική του ήρωα Noah.

* Είναι ιδιοκτήτης του μαροκινού εστιατορίου Tagine στο Μπέρβελι Χιλς.

* Το 2005 ταξίδεψε στο Τσαντ, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των προσφύγων.