Την ώρα που στην Ελλάδα όλοι είναι στραμμένοι στις μικρές οθόνες και στις πολιτικές συζητήσεις, στον υπόλοιπο κόσμο έχουν άλλα θέματα για να ασχοληθούν. Και ειδικά αυτός της 7ης Τέχνης έχει τη προσοχή του στραμμένη προς τη Γαλλία.

Εκεί που διοργανώνεται το 67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Από τις 17 Μαΐου οι αφρόκρεμα του κινηματογράφου έχει αφήσει το μαγικό Hollywood και έχει «μετακομίσει» στη μικρή γαλλική πόλη. Αστέρια πολλών εκατομμυρίων, μεγάλοι δημιουργοί, ανερχόμενα ταλέντα, αλλά και wannabe stars έχουν κατακλύσει τις Κάννες, χαρίζοντας της έως τις 25 του μήνα λίγο από τη λάμψη τους.

Και μπορεί το βασικό μενού να βρίσκεται στις σκοτεινές αίθουσες, εκεί που θα γίνει η μάχη για τον Χρυσό Φοίνικα και τα υπόλοιπα βραβεία, αλλά το backstage του φεστιβάλ παίζεται στο κόκκινο χαλί.

Εκεί όπου όλοι φοράνε τα καλά τους και κάνουν τα πάντα για να εντυπωσιάσουν, κερδίζοντας ένα κλικ παραπάνω. Και ανάμεσα στις χιλιάδες φωτογραφίες που έχουμε δει τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ, διαλέξαμε αυτές που αναστάτωσαν τις Κάννες. Γιατί μερικά θηλυκά ξέρουν να ξεχωρίζουν και να προκαλούν.