Ήταν αρχές του 2010 όταν ένας από τους πιο γνωστούς ντετέκτιβ του κόσμου, έπαιρνε για μια ακόμα φορά σάρκα και οστά. Μόνο που πλέον είχε μεταφερθεί στο σύγχρονο Λονδίνο και οι αντίπαλοι-εχθροί του είχαν ως στόχο την κατάκτηση (αν όχι την καταστροφή) του πλανήτη. Ο Sherlock Holmes επέστρεψε στη δράση, μέσα από το βλέμμα του Mark Gatiss και αμέσως κατάφερε να γοητεύσει.

Αυτή η «ένωση» τρέλας, εμμονής και ευφυΐας, που συνδυάστηκε άψογα με το ταλέντο του Benedict Cumberbatch, μετέτρεψε τον Sherlock σε έναν από τους πλέον αγαπημένους τηλεοπτικούς χαρακτήρες και τη σειρά σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μικρής οθόνης.

Διαβάστε ακόμα: Για αυτό ο… Sherlock είναι ο πιο cool star του κόσμου

Τουλάχιστον στον περισσότερο κόσμο, γιατί στη Κίνα το σήριαλ απαγορεύτηκε από τις αρχές, καθώς αυτά τα mind games, αλλά και η Βρετανική πολιτική, θεωρήθηκε προκλητική. Ωστόσο οι κινέζοι αποφάσισαν να γυρίσουν τη πλάτη τους στην απόφαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από 95 εκατομμύρια Κινέζοι είδαν το «Sherlock» διαδικτυακά και πλέον η Holmes-mania έχει κατακτήσει και την Ασία.