Eugene McGuinness – Godiva

(από το άλμπουμ “Chroma” 7/7/14)

Χαμηλών τόνων και χωρίς την αναγνώριση που ίσως του αξίζει,  ο Λονδρέζος Eugene κυκλοφορεί το τέταρτο του άλμπουμ και φαίνεται να μην ξεφεύγει από τον ήχο των προηγούμενων κυκλοφοριών. Το «Godiva» έχει τα γνωστά 60s στοιχεία αλά Miles Cane που γενικά αναγνωρίζει το όλο στυλ του McGuinness αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το βίντεο που δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον απόλυτο «οργασμό» που αποτυπώνεται στο πρόσωπο των τύπων την ώρα που παίζουν κιθάρα. Απολαυστικό και πανέξυπνο.

 

Blossoms – You Pulled A Gun On Me

(από το EP “Bloom”, 12/5/14)

Psychedelic pop από μια ακόμη νέα μπάντα από το Μάντσεστερ που αρχίζει να ψαχουλεύει, να ακούει και να αποτυπώνει στις κιθάρες της την ψυχεδέλεια των 60’s. Ήχος και μελωδίες που έχει ακούσει από τους Coral και εμφάνιση τραγουδιστή που νομίζεις ότι ο Alex Turner έχει μικρό αδερφό, είναι μερικά από τα στοιχεία που σε κάνουν να το ακούσεις, να το δεις και να το χορέψεις.

 

DMA’s – Delete

(από το EP “DMA’s”, 28/3/14)

Άλλη μια μπάντα από την Αυστραλία που όμως θυμίζει και μουσικά και ενδυματολογικά  brit pop συγκρότημα δεκαετίας ‘90. Τώρα κατά πόσο είναι μείον ή όχι αυτό, θα φανεί στην πορεία. Το «Delete» πάντως άνετα θα μπορούσε να ήταν κομμάτι των Oasis γεγονός που το κάνει αυτομάτως ενδιαφέρον.

https://www.youtube.com/watch?v=vKSWC5r1tYg

 

Spookyland – The Silly Fucking Thing

(από το EP “Rock n Roll Weakling”, 12/5/14)

Ο 22χρονος Αυστραλός Marcus Gordon (aka Spookyland) έχει αυτές τις απίστευτα παράξενες και χαρακτηριστικές φωνές (βλέπε Joana Newsom Jeff Mangum…) που δεν μπορείς να διακρίνεις αν σου αρέσει ή όχι αλλά σου καρφώνεται στον εγκέφαλο. Το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησε είναι ένα indie folk σκοτεινό και μελαγχολικό τραγούδι που μιλάει για πόνο και απώλεια. Και ο τρόπος που το μεταδίδει και το ερμηνεύει ο Marcus το κάνει αβάσταχτα όμορφο.

https://www.youtube.com/watch?v=KhXaejFTXRw

 

Songs: Ohia – Soul

(από το άλμπουμ “Journey On: Collected Singles, 19/4/14)

Μια από τις πιο αξιόλογες συλλογές που κυκλοφόρησαν για την Record Store Day, ήταν και αυτή των Songs:Ohia με σπάνιες ηχογραφήσεις κομματιών από όλη την δισκογραφία της μπάντας. Το να μιλήσουμε για το τεράστιο ταλέντο του αδικοχαμένου Jason Molina είναι το λιγότερο περιττό. Το «Soul» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1995 στο EP με τίτλο «Nor Cease Thou Never Know».