Είναι ένα από τα πιο διάσημα θηλυκά της Αμερικανικής ιστορίας και όχι άδικα. Ήταν η σύζυγος του πλέον αγαπημένου Προέδρου των ΗΠΑ, το ανθρώπου και πολιτικού που ενσάρκωνε το American dream. Ήταν στο πλευρό του στα δύσκολα, στις προεκλογικές καμπάνιες, στον Λευκό Οίκο, αλλά και στην μοιραία ημέρα στο Ντάλας, όταν στις 22 Νοεμβρίου 1963 ο JFK έπεφτε νεκρός στη δολοφονία που συντάραξε και έκανε να κλάψει όλη η χώρα.

Η Jackie Kennedy ήταν για μια δεκαετία η γυναίκα-είδωλο της Αμερικής – ωραία, ευγενική, με χαρακτήρα και φυσικά επιτυχημένη. Και φυσικά, από αυτή τη θέση, αλλά και από εκείνη της χήρας αργότερα, είχε την τιμητική της στα lifestyle περιοδικά της εποχής.

Ωστόσο όσο πολύ και αν έχει φωτογραφηθεί, δεν σημαίνει ότι η ζωή της ήταν και ανοικτό βιβλίο. Πολλά πράγματα έχουν ακουστεί για τη σχέση της με τον JFK και τις ουκ ολίγες σχέσεις που είχε με άλλες γυναίκες, αλλά αυτή τη φορά βλέπουμε τα πράγματα από τη σκοπιά της Jackie.

Όπως έγινε γνωστό ήρθε στο φως της δημοσιότητας η μυστική αλληλογραφία που είχε η Kennedy με τον ιρλανδό ιερέα Joseph Leonard. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 1950 στο Δουβλίνο και παρά το γεγονός ότι από τότε βρέθηκαν ξανά άλλη μια φορά (το 1955), επικοινωνούσαν πολύ συχνά. Και η Jackie δεν δίσταζε να αποκαλύπτει στον ιερέα πως ένιωθε από τη στιγμή που είχε γίνει μέλος της διάσημης οικογένειας. Όπως φυσικά και γράφει για τις σχέσεις του JFK.

«Κατά κάποιο τρόπο ο Jack είναι ίδιος με τον πατέρα μου. Αγαπάει το κυνηγητό, αλλά βαριέται με την κατάκτηση. Και μετά τον γάμο έχει την ανάγκη να αποδείξει ότι είναι ακόμα ωραίος και ελκυστικός, για αυτό και συχνά φλερτάρει με άλλες γυναίκες» έγραφε, για να συμπληρώσει πιο κάτω: «Έτσι έκανε και ο πατέρας μου και είδα πως παραλίγο να σκοτώσει τη μητέρα μου με τη συμπεριφορά του». Βέβαια ένα χρόνο αργότερα σε ένα της γράμμα τόνιζε: «Μου αρέσει που είμαι παντρεμένη αυτή την περίοδο. Πολύ περισσότερο από το ξεκίνημα του γάμου».

Η Jackie είχε στείλει αρκετές επιστολές στον Ιρλανδό ιερέα και μετά την δολοφονία του JFK στο Ντάλας. Σε ένα από τα πρώτα της γράμματα λέει ότι «πρέπει να πιστεύω ότι υπάρχει Θεός. Διαφορετικά θα χάσω κάθε ελπίδα ότι θα ξαναδώ τον Jack». Περίπου δώδεκα μήνες αργότερα έλεγε για τη δολοφονία του Προέδρου: «Κάθε μέρα νιώθω και πιο άσχημα για ότι έχασα. Πάντα σκέφτομαι ότι θα προτιμούσα να χάσω τη ζωή μου, παρά τον Jack».

Η Jackie Kennedy άφησε την τελευταία της πνοή το 1994, χωρίς ποτέ να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία της, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα να μείνουν στο σκοτάδι.