Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (15-21/05).

Godzilla

Σκηνοθεσία: Gareth Edwards

Πρωταγωνιστούν: Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Bryan Cranston

Πλοκή: Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο. Ο Godzilla, το γνωστό τέρας, επιστρέφει, αποφασίζει να βγει πάλι στην επιφάνεια και σκορπάει την καταστροφή και τον τρόμο. Το θέμα είναι ποιος και πως θα το σταματήσει.

Το provocateur σχόλιο: Και χωρίς Godzilla, αυτό το φιλμ θα πήγαινε μια χαρά εμπορικά. Βλέπεις η Breaking Bad-mania δεν έχει περάσει ακόμα και η κινηματογραφική επιστροφή του Cranston είναι όλα τα λεφτά.

 

Ο σωσίας

Σκηνοθεσία: Richard Ayoade

Πρωταγωνιστούν: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn, Noah Taylor

Πλοκή: Ο Simon James είναι ένας τυπικός υπάλληλος γραφείου που εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Το αφεντικό του και οι συνάδελφοι του, τον υποτιμούν συνεχώς, η μητέρα του κάνει παράπονα για όλα και το χειρότερο όλων, η Hannah, η όμορφη βοηθός στο τμήμα φωτοαντίγραφων τον αγνοεί. Όπου και να στραφεί ο Simon βρίσκει μόνο εμπόδια και η ζωή του φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως βελτίωση. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο με τον ερχομό του καινούριου συναδέλφου του, James Simon. Ο James είναι ολόιδιος εξωτερικά με τον Simon αλλά έχει όλα όσα του λείπουν. Αυτοπεποίθηση, χαρίσματα και ένα μοναδικό ταλέντο στο να σαγηνεύει τις γυναίκες. Αναπόφευκτα ο James θα αρχίσει να παίρνει την ζωή του Simon…

Το provocateur σχόλιο: Ποιος πραγματικά είμαι, ποιος θα ήθελα να είμαι και άλλες τέτοιες φιλοσοφίες. Κάτι σε «Fight Club» μας κάνει η πλοκή, χωρίς το ξύλο όμως.

 

Ρωμαίος & Ιουλιέτα

Σκηνοθεσία: Carlo Carlei

Πρωταγωνιστούν: Douglas Booth, Hailee Steinfeld, Damian Lewis, Paul Giamatti

Πλοκή: Αλήθεια; Οκ, λοιπόν. Οι οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων, με την αέναη έχθρα που τους χωρίζει, ψάχνουν ευκαιρία για καβγά στους δρόμους της Βερόνα. Όταν ο νεαρός Μοντέγος Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, κόρη του λόρδου Καπουλέτου θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα, οι οικογένειές τους θα θελήσουν να τους χωρίσουν, και τα πράγματα θα πάρουν τραγική τροπή. Με τη βοήθεια του μοναχού Λόρενς, το ερωτευμένο ζευγάρι θα καταστρώσει ένα παράτολμο σχέδιο.

Το provocateur σχόλιο: Πάλι καλά που υπάρχει και μια ταινία για την οποία δεν έχουμε άγχος για το τέλος.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

 

Η άλλη γυναίκα

Σκηνοθεσία: Nick Cassavetes

Πρωταγωνιστούν: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau, Don Johnson

Πλοκή: Όταν η Κάρλι συναντήσει τυχαία την Κέιτ, τη γυναίκα του καινούριου της αμόρε Μαρκ, θα συνειδητοποιήσει, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, ότι έχει μπλέξει με έναν απατεώνα και μισό. Η Κάρλι βρίσκεται στη θέση να παρηγορεί την Κέιτ και ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια φιλική σχέση η οποία σύντομα θα ενισχυθεί δραστικά, όταν οι δυο τους καταλάβουν ότι ο Μαρκ τις απατά με μία τρίτη γυναίκα, την Άμπερ. Οι τρεις, πλέον, γυναίκες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, απέναντι στον κοινό εχθρό, με σκοπό να καταστρώσουν το απόλυτο σχέδιο εκδίκησης.

Το provocateur σχόλιο: Ναι, ok, τη λες χαζοκωμωδία. Αλλά από την ώρα που η Kate Upton φοράει ένα μικροσκοπικό μπικίνι και τρέχει αλά Baywatch στην παραλία πώς να το χάσεις;

 

The Amazing Spider-Man 2

Σκηνοθεσία: Marc Webb

Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Paul Giamatti

Πλοκή: Ο Peter Parker είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην καταπάτηση του εγκλήματος και την αγαπημένη του Gwen, ενώ δεν βλέπει την ώρα να αποφοιτήσει από το σχολείο. Φυσικά, δεν βγάζει ποτέ από το μυαλό του την υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα της Gwen να μείνει μακριά της προκειμένου να την προστατέψει, κυρίως γιατί δεν την τήρησε. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν εμφανιστεί ένας επικίνδυνος εχθρός με το όνομα Electro. Ο Peter είναι στα πρόθυρα νέων αποκαλύψεων για το παρελθόν του.

Το provocateur σχόλιο: Μάλλον από τις στιγμές που ο Spiderman θα ήθελε να είναι ο… Superman!