Δεν ήταν ένας ακόμα star του Hollywood. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε λάμψη στη… μαγκιά. Αυτή την τίμια, την ανδρική. Που έκανε τα λάθη του, αλλά τα αποδεχόταν. Που δεν κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό του. Που έκανε πάντα αυτό που ήθελε. Και το έκανε με στυλ! Ήταν ο «βασιλιάς του cool».

Ο Steve McQueen στα περίπου 25 χρόνια που βρέθηκε στο προσκήνιο, κατάφερε να γίνει ήρωας στα μάτια των ανδρών και sex symbol σε αυτά των θηλυκών. Ωραίος, γυναικάς, με άποψη και τρέλα, αλλά και πάθος για την ταχύτητα, έκανε το look του μόδα και το στυλ του άποψη. Και ακόμα και σήμερα, 34 χρόνια μετά τον θάνατό του, θεωρείται από όλους το απόλυτο είδωλο.

Για αυτά τα παραπάνω και μόνο, είναι λογικό η τρέλα που έχει επικρατήσει στους fans του ηθοποιού αλλά και της ταχύτητας, από την ώρα που έγινε γνωστό ότι θα βγει σε δημοπρασία ένα από τα αγαπημένα τετράτροχα του McQueen: η 967 Ferrari 275 GTB/4.

Η χρυσή Ferrari, δηλαδή, που είχε παραγγείλει ο star του Hollywood το 1967 και την ξαναέβαψε, της άλλαξε λάστιχα και την έκανε το αυτοκίνητο του πιο cool ανθρώπου στον πλανήτη.

Τη δημοπρασία θα πραγματοποιήσει η RM Auctions στις 15 Αυγούστου και οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τιμή της θα αγγίξει τα 6,5 εκ. ευρώ.