Τότε δεν ήταν ακόμα ο μεγάλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ήταν απλά ένας 23χρονος καλλιτέχνης με μια 60λεπτη ραδιοφωνική εκπομπή στο CBS. Ωστόσο τις 30 Οκτωβρίου 1938 τον έμαθε όλη η Αμερική – με τον χειρότερο τρόπο.

Βλέπεις ο Orson Welles είχε τη φαεινή ιδέα να μεταδώσει αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Πόλεμος των Κόσμων» στην εκπομπή του για να γιορτάσει το Halloween. Και έτσι από τις 8 το βράδυ ξεκίνησε η… εισβολή των Αρειανών στις ΗΠΑ.

«Ένας μετεωρόλιθος έπεσε προ ολίγου στη γη» είπε κάποια στιγμή για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Δεν ήταν μετεωρόλιθος, αλλά ένας κύλινδρος μέσα από τον οποίο βρήκαν τρομακτικά πλάσματα από τον Άρη και καίνε τα πάντα». Ήταν τόσο ρεαλιστική η… μετάδοση των γεγονότων που όλοι πίστεψαν ότι ήταν αλήθεια.

Αυτή ήταν και η αρχή του μεγάλου πανικού. Οι πολίτες έπαιρναν τρομοκρατημένοι την αστυνομία και τα ΜΜΕ, για να μάθουν πληροφορίες. Πολλοί άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν για να μην τους σκοτώσουν οι εξωγήινοι.

Τελικά η εκπομπή διακόπηκε μετά από εισβολή της αστυνομίας στο στούντιο, με τον Welles να μην έχει καταλάβει τον πανικό που προκάλεσε. Ωστόσο όλος ο κόσμος κατάλαβε κάτι εκείνη τη μέρα: τη μεγάλη δύναμη που είχαν τα ΜΜΕ πάνω στον κόσμο.