Ότι είναι ο Alfred Hitchcock για τον κόσμο του θρίλερ και του μυστηρίου, είναι αυτός για την επιστημονική φαντασία. Ο «πατέρας» των επικών τριλογιών. Ο άνθρωπος που δημιούργησε έναν από τους… ομορφότερους πολέμους όλων των εποχών. Ο δημιουργός που μας ταξίδεψε στο διάστημα και σε μοναδικές σταυροφορίες. Ο George Lucas είναι μια ιδιοφυία της 7ης Τέχνης και στις 4 δεκαετίες που βρίσκεται στο προσκήνιο το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές.

Γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1944 και στα 19 του αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα σκηνοθεσίας. Εκεί γνώρισε τον συμφοιτητή του και μετέπειτα star του Hollywood Steve Spielberg, έγινε φίλος με τον Francis Ford Coppola και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει.

Κλέβει τις εντυπώσεις με το «American Graffiti» το 1973 και τέσσερα χρόνια αργότερα έρχεται το έπος του «Star Wars». Ο Lucas γίνεται αστέρι στον κινηματογραφικό κόσμο και η Lucasfilm γίνεται μία από τις πιο ισχυρές εταιρίες παραγωγής των ΗΠΑ.

Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη: η τριλογία του Indiana Jones με τον Spielberg πίσω από την κάμερα και τον Harrison Ford στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μία ακόμα τριλογία του «Star Wars» μετατρέπουν τον Lucas σε… μύθο.

Και σίγουρα σε έναν από τους πλουσιότερους παραγωγούς του Hollywood. Ιδιαίτερα από την ώρα που πούλησε την εταιρία του στην Disney Company έναντι 2 δισ. Αν μάλιστα είχε καταφέρει να κερδίσει και ένα βραβείο Oscar (από τα 4 που ήταν υποψήφιος) τότε θα λέγαμε ότι έχει καταφέρει τα πάντα στη ζωή του.