Στο ενεργητικό του μετράει δύο βραβεία Χρυσής Μπάλας, αμέτρητα γκολ, τίτλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη που υποκύπτουν στα κάλλη της στρογγυλής Θεάς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα κάνει όλα. Τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Αστέρι παντού, όχι μόνο στον «ουρανό» του Τσάμπιονς Λιγκ και τη γαλαξιακή Πριμέρα Ντιβιζιόν των δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν σε όλο το πακέτο υπολογίσουμε και την ομορφότερη ίσως γυναίκα του κόσμου που τον συνοδεύει, την Ιρίνα Σάικ, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο νέος Ντέιβιντ Μπέκαμ -με άπειρες παραπάνω ποδοσφαιρικές ικανότητες ο Πορτογάλος- είναι εδώ.

Πώς παραμένει στην κορυφή, όμως, ένας τέτοιος νικητής; Σίγουρα όχι με ξενύχτι έπειτα από αγώνα των μερένγκες ή της Εθνικής της χώρας του, ούτε με παιχνίδι ερωτικό κόντρα σε κάποιο μοντέλο όπως πρόσφατα μάθαμε όλοι ότι έπραξε το αντίπαλο δέος του, ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Κριστιάνο το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε τρεις μήνες διακοπές με τον «άγγελό» του σε κάποιο παραδεισένιο μέρος του πλανήτη. Μετά τη «νόμιμη» ξεκούραση, έστειλε την Ιρίνα να… προπονείται μόνη κι αυτός πήγε στο Κάνσας Σίτι για να ματώσει τη φανέλα παρέα με την Εθνική ομάδα σπριντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο λόγος; Φέρτε στο μυαλό τους αμυντικούς που τρέχουν να τον πιάσουν.

Το μενού του Πορτογάλου δεν εξαντλείται στην εντατική προπόνηση. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013 έχει μια ιδιαίτερα αυστηρή διατροφή. Σε συνεννόηση με την ομάδα του, δεν πηγαίνει για φαγητό με τους υπόλοιπους αστέρες της Ρεάλ, ούτε καν με φίλους και οικογένεια. Όπως έχει εκμυστηρευτεί ο συνεργάτης του, Αουρέλιο Περέιρα, μετά τον αγώνα ο Κριστιάνο κλείνεται στα αποδυτήρια και τρώει είτε φρούτο είτε ένα κομμάτι… πίτσα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η γλυκόζη στον οργανισμό του.

 

Γράψαμε παραπάνω για τις αντιδράσεις του μετά το ματς. Όταν η Ρεάλ παίζει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, το μεγάλο αστέρι τρέχει στο σπίτι για ένα κρύο ντους, με συνεχείς εναλλαγές στη θερμοκρασία του νερού από το παγωμένο στο ζεστό, από τους 12 βαθμούς στους 42! Αυτό γίνεται για μισή ώρα και βοηθά στην κυκλοφορία το αίματος.

Η… νεροκατάσταση έχει και συνέχεια: Από το ντους ο Κριστιάνο βουτάει σε θερμαινόμενη πισίνα. Με το κολύμπι ηρεμεί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, ειδικά μετά από δύσκολες και απαιτητικές αναμετρήσεις όπου η ένταση χτυπάει limit up.

Το φινάλε του μοναδικού αυτού προγράμματος περιλαμβάνει… χαμάμ. Ένα χαλαρό δεκάλεπτο, που αποβάλει εντελώς από τον οργανισμό την ένταση και τα νεύρα. Ένα δεκάλεπτο που του «εξασφάλιζε» οκτώ ώρες καλού ύπνου, ώστε την επόμενη μέρα η προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα να αρχίσει με… γκολ από τα αποδυτήρια.

Τι λέει ο ίδιος για όλα αυτά; «Η ξεκούραση και η αποκατάσταση είναι τα κλειδιά στην ποδοσφαιρική ζωή μου που μου επιτρέπουν να έχω διάρκεια στην κορυφή και σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Ακόμα αναρωτιέσαι γιατί είναι ο καλύτερος;