Έρχεται σύντομα το τεύχος Μαΐου του NEWPOSTER. 
Κατεβάστε το NEWPOSTER ΕΔΩ

Εκεί που οι άλλοι βλέπουν αμετροέπεια, μπορεί να κρύβεται ένα τεράστιο μέγεθος που ο μέσος νους αδυνατεί να κατανοήσει. Η καθημερινή τριβή ίσως και να μετατρέπει σε ματ τη λάμψη που εκπέμπουν άνθρωποι μεγάλοι, φορείς σπουδαίων ιδεών, κυρίως για τον εαυτό τους. Προσπαθήσαμε να τους προσεγγίσουμε από τη δική τους σκοπιά. Να συλλάβουμε για λίγο το μεγαλείο τους, να μπούμε στο μυαλό τους και στη συνέχεια να τους βαθμολογήσουμε.

Γιατί ξεχωρίσαμε τους συγκεκριμένους τρεις; Απλά γιατί κυριάρχησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην τηλεοπτική πραγματικότητα της χώρας. Εύκολο το έχετε; (ρητορικό είναι το ερώτημα).

Η Σάσα Σταμάτη είδε σε μια έγκυο γυναίκα μια. γουρούνα (η δήλωσή της για τη Μανωλίδου), ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, αμφισβητίας όπως κάθε πνευματικός άνθρωπος, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο άνθρωπος που παρουσιάζει τη μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη, καθημερινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης («∆εν γνωρίζω ποιος είναι ο Γιώργος Παπαδάκης»), ενώ ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κατάφερε να μην «σπάσει» στις σκληρές ερωτήσεις του Νίκου Μουτσινά και δεν απάντησε σε καμία προφυλάσσοντας το Ελληνικό Κράτος από μια διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών (μην ρωτάτε εμάς γιατί πήγε).

Φυσικά και ήταν συναρπαστική η εμπειρία να τους βάλουμε στο μικροσκόπιο.
Ποιος είναι ο καλύτερος; Πάμε!

 

1. Βαθμός αγάπης για τον εαυτό τους

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Κλεφτές ματιές στο μονιτόρ, διεκδίκηση του αναφαίρετου -πλέον- δικαιώματος των 15 λεπτών -καθημερινής- δημοσιότητας, με τη μορφή μονού πλάνου. Τον νοιάζει η αγάπη του κόσμου, γιατί ποιον άλλον θα έπρεπε να αγαπάνε, αν όχι αυτόν;

Βαθμός: 8

 

Σάσα Σταμάτη: Καμιά κλεφτή ματιά, δεν τη νοιάζει να τη δείχνει η κάμερα, αρκεί να  ακούγονται τα μπινελίκια που εκσφενδονίζει εναντίον ημιδιασήμων. Αγαπάει τον εαυτό της γιατί είναι άσπιλη και αμόλυντη, όχι σαν τους άλλους.

Βαθμός: 9

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Εσύ αν ήσουν λόγιος, ποιητής, παρουσιαστής, ανεκτικός και δίκαιος, προοδευτικός και προσκολλημένος στις παραδοσιακές αξίες, δεν θα αγαπούσες τον εαυτό σου;

Βαθμός: 10 

 

2. Τι πιστεύουν για τον εαυτό τους

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Όταν η ποιότητα του Φρέντι Γερμανού συναντά την τηλεοπτική  δεινότητα του Larry King και το λυρισμό του Νίκου Γκάτσου, τότε το αποτέλεσμα έχει ονοματεπώνυμο .. Κώστας Πρέκ. ουπς, συγνώμη.

Βαθμός: 10

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Αν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ, όλοι θα μιλούσαν για το «φαινόμενο». Ο Jimmy Kimmel θα του είχε παραδώσει αυτοβούλως τα κλειδιά του show του και ο Jim Carrey θα είχε αποσυρθεί χρίζοντας τον διάδοχο. Είναι τυχαίο που είναι και οι τρεις. Μήτσοι; Όχι, είναι καρμικό!

Βαθμός: 9

 

Σάσα Σταμάτη: Αγαπημένη της ταινία, η «Ιωάννα της Λορένης». Βρίσκεται στη γη γιατί είναι σε αποστολή, να μεταφέρει το «μήνυμα». Θα φέρει την κάθαρση, θα αλλαξοπιστήσει τους άπιστους, θα ηγηθεί της επιχείρησης «καθαρά χέρια» και θα μείνει στην ιστορία.

Βαθμός: 9

 

3. Ποιο θα ήθελαν να είναι το επόμενο βήμα τους

Σάσα Σταμάτη: Η δημιουργία -επιτέλους- του τμήματος Fashion Police από την Ελληνική Αστυνομία με την «αδέκαστη» Σάσα στη διεύθυνση! Επιχειρήσεις «σκούπα» σε. λαμπερά party, θεατρικές και μπουζουκικές πρεμιέρες, αυτόφωρα και εισαγγελείς για να επιβάλουν την τάξη.

Βαθμός: 10

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής της Τηλεόρασης στην Ελλάδα που θα φέρει το όνομά του, φυσικά όσο είναι εν ζωή. Το καλοκαίρι που θα έχει χρόνο για να γράψει, θα βάλει τις βάσεις για το Νόμπελ Ποίησης. Εν τω μεταξύ, θα μείνει στον ΣΚΑΪ μέχρι να του κάτσει στην εκπομπή η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Βαθμός: 10

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Η παρουσίαση ενός καθημερινού, 12ώρου magazinο, όπου θα παρουσιάζει από μαγειρική μέχρι δελτία ειδήσεων, από τον καιρό μέχρι τα ζώδια. Είναι πολυεργαλείο και κάποια στιγμή θα το αντιληφθούν αυτό και οι ιθύνοντες.

Βαθμός: 10

 

4. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους

Σάσα Σταμάτη: Εκπομπή ανάλογη του Στέφανου Χίου, που θα κατακεραυνώνει τα «είδωλα»

Βαθμός: 3

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Η παρουσίαση ενός ακόμη άχρωμου τηλεπαιχνιδιού, που θα αποτύχει γιατί το MEGA «δεν το υποστήριξε».

Βαθμός: 4

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Συμπαρουσιαστής της Χριστίνας Λαμπίρη στην εκπομπή Excellent.

Βαθμός: 2

 

5.  Επόμενη ατάκα -σταθμός και τι εννοεί

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Θεωρώ τον Καβάφη υπερτιμημένο» (εννοεί «ο Καβάφης θα με θαύμαζε αν ζούσε»).

Βαθμός: 0

 

Σάσα Σταμάτη: «Το μωράκι της Φαίης είναι πιο όμορφο από της Μανωλίδου» (εννοεί «κάνε Θεέ μου να με κρατήσουν στην εκπομπή»).

Βαθμός: 0

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Μου ζήτησε το MEGA να παρουσιάσω τους “Κηπουρούς”. Ποιος λέει όχι στο MEGA;» (εννοεί «δώσε μου ρε MEGA επιτέλους 3-4 εκπομπές να γίνει δουλίτσα»).

Βαθμός: 2

 

6. Τι φωνάζει η τηλεοπτική παρουσία τους

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Αποθεώστε με!

Βαθμός: 9

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Θαυμάστε με!

Βαθμός: 8

 

Σάσα Σταμάτη: Δείτε με!

Βαθμός: 10

 

Αποτελέσματα

Η μάχη ήταν στήθος με στήθος, οι τρεις μονομάχοι διεκδικούσαν μέχρι τέλους τον τίτλο του «παρουσιαστή της νέας γενιάς». 

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μπορεί να βάλει στο βιογραφικό του πως κέρδισε αυτόν τον τίτλο, η Σάσα Σταμάτη θα έχει να λέει πως δεν ήρθε τελευταία, ενώ θα βγάλει μερικά άπλυτα του νικητή στη φόρα, ενώ τους πνευματικούς ανθρώπους, σαν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δεν τους ενδιαφέρουν τέτοιου είδους τρόπαια.

Δημήτρης Ουγγαρέζος: 42

Σάσα Σταμάτη: 41

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: 40