Όσοι ασχολούνται έστω και λίγο με τη μουσική γνωρίζουν το όνομα και το πρόσωπό του. Και όχι άδικα, καθώς ήταν μέλος των Sex Pistols, ατίθασος, λίγο τρελός, με εκκεντρικό ντύσιμο και απόψεις. Και όσο γρήγορα κατάφερε να γίνει γνωστός, άλλο τόσο γρήγορα έπεσε από την κορυφή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Ο Sid Vicious έδειξε από την αρχή ότι ήταν από τα παιδιά που ξεχώριζες. Το look του ήταν ικανό να προκαλέσει πολλαπλά εγκεφαλικά στην συντηρητική Βρετανία και παρά το γεγονός ότι έμεινε στο μουσικό προσκήνιο μόλις 3 χρόνια έγραψε τη δική του ιστορία – μια ιστορία γεμάτη κραυγές, ναρκωτικά, αίμα, βία και έναν φόνο!

Ο Vicious ξεκίνησε τη μουσική του πορεία το 1976 ως μέλος των Flowers of Romance και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στους Sex Pistols, με τον Malcolm McLaren να δηλώνει ότι «αν δεν είχα βρει πρώτα τον Johnny Rotten θα είχα κάνει τον Sid τραγουδιστή του συγκροτήματος». Όχι επειδή είχε ωραία φωνή, αλλά επειδή είχε το στυλ.

Τελικά έγινε ο μπασίστας του γκρουπ, με πολλούς να αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν ήξερε να παίζει. Άλλωστε στο πρώτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους «Never Mind the Bollocks…», ο Vicious συμμετέχει μόνο σε ένα κομμάτι!

Ωστόσο η στιγμή που θα αλλάξει τη ζωή του θα είναι η γνωριμία του με την Nancy Spungen με την οποία ξεκίνησε μια παθιασμένη σχέση. Μια σχέση μέσα στις ουσίες, το σεξ, τους τσακωμούς και τελικά τον θάνατο. Η Nancy βρίσκεται νεκρή στις 12 Οκτωβρίου 1978 με μια μαχαιριά στην κοιλιά, στο δωμάτιο όπου έμενε με τον Sid. Ο Vicious είναι ο βασικός ύποπτος, συλλαμβάνεται, αποφυλακίζεται πληρώνοντας εγγύηση και πάει να το γιορτάσει σε ένα πάρτι. Σε ένα πάρτι από το οποίο δεν θα φύγει ποτέ – στις 2 Φεβρουαρίου 1979 αφήνει την τελευταία του πνοή από υπερβολική δόση ηρωίνης.