Δεν είναι μια συνηθισμένη μπάντα. Είναι το συγκρότημα εκείνο που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τον όρο «britpop». Είναι το συγκρότημα εκείνο που κατάφερε να προκαλέσει υστερία στο κοινό του, χάρη στον χαρισματικό Jarvis Cocker. Είναι το συγκρότημα εκεί που δεν έχει κυκλοφορήσει νέο δίσκο από το 2001 και όμως συνεχίζει να γεμίζει στάδια σε όλο τον κόσμο. Απλά η Pulp δεν είναι ένα κοινό συγκρότημα – όσο κι αν ο Jarvis τραγουδούσε κάποτε ότι θα ήθελε να μοιάζει με τους κοινούς ανθρώπους.

Ξεκίνησαν την πορεία τους το 1978 όταν ήταν ακόμα έφηβοι και για περισσότερο από μια δεκαετία είδαν τα όνειρά τους να γίνουν rock stars να πέφτουν στο κενό. Τα τρία πρώτα τους άλμπουμ είχαν ελάχιστη ανταπόκριση από τον κόσμο και πολλές φορές ο Cocker σκεφτόταν το τέλος του γκρουπ. Και το 1994 όλα άλλαξαν.

Πρώτα ήρθε το «His ‘n’ Hers» και ένα χρόνο αργότερα το «Different Class», δύο άλμπουμ που απογείωσαν τη φήμη του συγκροτήματος, που έβγαλαν επιτυχίες όπως τα «Babies», «Common People», «Disco 2000», «Razzmatazz». Δύο άλμπουμ που τους μετέτρεψαν σε αστέρια της britpop σκηνής.

Από τότε η Pulp έχουν πωλήσει περισσότερους από 10 εκ. δίσκους, έχουν παίξει σε όλο τον πλανήτη και παρά το επί μια 9ετια «διάλειμμά» τους, από το 2011 που επέστρεψαν στη σκηνή, δείχνουν τόσο ζωντανοί και φρέσκοι όπως παλιά.

Και τώρα έρχεται το ντοκιμαντέρ «Pulp: a Film about Life, Death & Supermarkets» που μας βάζει στον κόσμο του Jarvis και της παρέας του. Το φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου στη Βρετανία. Και επειδή δύσκολο θα το δούμε στις ελληνικές αίθουσες, ρίξτε μια ματιά στο trailer. Έτσι για την πώρωση.