Πριν ακόμα φύγουν οι πρώτες 15 ημέρες του Μαϊου, πριν ακόμα ακουστεί η… πιστολιά του αφέτη για τη μεταγραφική περίοδο, ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλώρη για τις πρώτες προσθήκες στο ρόστερ του.

Η αρχή έγινε με τον Αλαν Πουλίδο, από τον οποίο οι ερυθρόλευκοι περιμένουν το αντίγραφο του συμβολαίου του, ώστε να σιγουρευτούν για τη «φανταστική» ρήτρα που επικαλείται η Τίγκρες, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Η συνέχεια δίνεται με άλλους δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, με τη διαφορά ότι ο ένας είναι Έλληνας. Για τον Κώστα Φορτούνη μιλάμε, τον νεαρό μεσοεπιθετικό της Καϊζερσλάουτερν, ο οποίος θεωρείται κλεισμένος από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η γερμανική ομάδα δεν καταφέρνει να ανέβει στη Μπουντεσλίγκα, οπότε ο δρόμος θα ανοίξει, όπως όλα δείχνουν, για τη μεταγραφή. 

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί και πάλι για τον τότε παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο τα… 700.000 ευρώ που αξίωναν οι Αρκάδες είχαν φανεί πολλά στους Πειραιώτες.

Σε καλό δρόμο λέγεται πως είναι και η περίπτωση του Πάπε Ντιόπ. Του 28χρονου Σενεγαλέζου κεντρικού μέσου (με γαλλικό διαβατήριο) της Λεβάντε. Τον παίκτη έχει παρακολουθήσει και γνωρίζει από το ισπανικό πρωτάθλημα ο Μίτσελ και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει μιλήσει τόσο με τον παίκτη, όσο και με την ομάδα του Βύντρα.

Όσον αφορά την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο, η περίπτωσή του δεν φαίνεται να προχωράει. Στο Ρέντη έχουν, βέβαια, σε μεγάλη εκτίμηση τον ποδοσφαιριστή της Σάντερλαντ, ωστόσο, η παρουσία του Τσόρι Ντομίνγκεζ, προς το παρόν, μοιάζει αρκετή στον τεχνικό των πρωταθλητών.

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. Τη βόμβα που θέλει να πυροδοτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αν… του κάτσει. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει εκφράσει θερμά λόγια για τον Μπίρμπας Νάτχο του ΠΑΟΚ. Ο Ισραηλινός μέσος μένει ελεύθερος και οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν βρεθεί η ευκαιρία, το αφεντικό των ερυθρολεύκων θέλει να στείλει το μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη.