Το ημερολόγιο έγραφε 8 Μαΐου 1982, όταν κατά την διάρκεια του Βελγικού Γκραν Πρι στην πίστα Ζόλντερ, η Ferrari του θα ακουμπήσει με το μονοθέσιο του Jochen Mass, θα απογειωθεί και θα καταλήξει στον φράκτη. Αμέσως οι άνθρωποι της πίστας, αλλά και άλλοι οδηγοί, θα τρέξουν να τον βοηθήσουν και θα μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Ωστόσο ο τραυματισμός του ήταν πολύ άσχημος και λίγες ώρες αργότερα ο Gilles Villeneuve θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ήταν μόλις 32 ετών, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει κάποιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ βρισκόταν στον μαγικό κόσμο της Formula 1 μόλις 4 χρόνια. Ωστόσο ο Καναδός πιλότος κατάφερε να περάσει στη σφαίρα του μυθικού. Γεννημένος για να οδηγεί, κατάφερε από νωρίς να κερδίσει τις εντυπώσεις με το στυλ του και να πάρει μια θέση στην F1 – αρχικά στη McLaren και στη συνέχεια στη Ferrari.

Μαχητής, γρήγορος, ανταγωνιστικός, κατά πολλούς ο τρόπος οδήγησής του ήταν αξεπέραστος. Μοναδικός. Και εκείνος το απολάμβανε από την αρχή έως το τέλος.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει πως «αν κάποιος μου έδινε τη δυνατότητα να κάνω τρεις ευχές αυτές θα ήταν: να τρέξω σε αγώνες, να μπω στη Formula 1 και να οδηγήσω μια Ferrari». Και οι 3 ευχές του πραγματοποιήθηκαν, αλλά μάλλον έπρεπε να είχε ζητήσει και μια τέταρτη: να μην σκοτωθεί!