Ήταν το 1994 και βρισκόταν κάτι περισσότερο από ένα χρόνο στον Λευκό Οίκο. Όμως τότε ήταν η περίοδος που έμοιαζε ανίκητος. Νέος, ωραίος, επικοινωνιακός, χαρισματικός, κανείς δεν έμοιαζε ικανός να κλονίσει την εικόνα του Bill Clinton. Και, όντως, κανείς άνδρας δεν μπορούσε. Όμως, τελικά, όπως αποδείχθηκε οι γυναίκες είχαν πολύ εύκολο έργο έχοντας απέναντί τους τον 42ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Paula Jones ήταν το θηλυκό που αναστάτωσε την Αμερική και έκανε τον Λευκό Οίκο να κοκκινίσει στις 6 Μαΐου 1994. Η τότε 28χρονη γυναίκα κατηγόρησε τον Clinton για σεξουαλική παρενόχληση την περίοδο που εκείνος ήταν ακόμα κυβερνήτης του Αρκάνσας. Τελικά ο Πρόεδρος γλίτωσε το μεγάλο ρεζιλίκι, καθώς κατάφερε να κάνει συμβιβασμό εκτός δικαστηρίου με την Jones, πληρώνοντας αποζημίωση ύψους 850.000 δολαρίων.

Πάντως το μεγάλο ρεζιλίκι ο Bill Clinton δεν το γλίτωσε 4 χρόνια αργότερα. Τότε, ένα άλλο θηλυκό, η Monica Lewisky αποκάλυψε τη σχέση της με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ – και ως απόδειξη δεν δίστασε να δείξει τον (διάσημο πλέον) λεκέ πάνω στο φόρεμά της από το πάθος του αδιόρθωτου Bill. Όπως έγινε γνωστό ο Clinton είχε σχέση με την Lewisky το 1995 όταν εκείνη είχε προσληφθεί ως μαθητευόμενη υπάλληλος στο Λευκό Οίκο. Η εικόνα του Προέδρου κλονίστηκε αρκετά, η Monica έβγαλε τα λεφτά που ήθελε από συνεντεύξεις, ωστόσο ο Clinton κατάφερε και να μείνει στη θέση του και να μην διαλύσει την οικογένειά του.

 

Ροζ Οίκος

Ωστόσο ο Clinton δεν ήταν ο μοναδικός Πρόεδρος των ΗΠΑ που μετέτρεπε τον Λευκό Οίκο σε… ροζ με τα σκάνδαλά του.

Ένας από τους πρώτους Αμερικανούς πολιτικούς που αναστάτωσαν τη χώρα ήταν ο Woodrow Wilson (Πρόεδρος από το 1913 έως το 1921), καθώς αποδείχθηκε ότι είχε ερωμένη πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας. Ακόμα χειρότερος ήταν ο διάδοχός του στην προεδρία Warren Harding, ο οποίος έκανε άνω κάτω τη ζωή του με τα καμώματά του.

Έμεινε μόνο 2 χρόνια στον Λευκό Οίκο, όμως έμεινε στην ιστορία για τα σκάνδαλά του, πολλά από αυτά ερωτικά. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του φέρετε να είχε σχέση με τουλάχιστον 4 γυναίκες, ενώ μία από αυτές ήταν η σύζυγος συνεργάτη του και άλλη στενή φίλη της γυναίκας του! Μάλιστα τη δεκαετία του ’90 έγινε γνωστό πως ο Harding είχε αποκτήσει και μια κόρη εκτός γάμου.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Franklin Roosevelt. Ο επί μια 12ετια Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν γνωστό πως δεν ήταν ευτυχισμένος στον γάμο του με την Anna Eleanor και είχε σχέση με τη γραμματέα Lucy Mercer. Και παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί στην οικογένειά του ότι δεν θα την έβλεπε, η σχέση τους συνεχίστηκε μέχρι τον θάνατο του Roosevelt! Μάλιστα οι Μυστικές Υπηρεσίες της είχαν δώσει και το ψευδώνυμο «Mrs. Johnson» ώστε να μην μάθει ο Τύπος την παράνομη σχέση.

 

Το πιο διάσημο σκάνδαλο

Η πιο γνωστή σχέση πάντως που αναστάτωσε τις ΗΠΑ και ακόμα και σήμερα «γεννάει» θεωρίες συνωμοσίας είναι αυτή ανάμεσα στον John F. Kennedy και τη Marilyn Monroe. Ο αγαπημένος Πρόεδρος της Αμερικής όλων των εποχών και το sex symbol του Hollywood φέρεται να είχαν μια παθιασμένη σχέση, με πολλούς να πιστεύουν ότι αυτή ευθύνεται για τον θάνατο της star.

Μάλιστα, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, η Jackie γνώριζε για τη σχέση του συζύγου τους, καθώς την είχε ενημερώσει η ίδια η Monroe!  Πάντως κάτι που δεν ξεχάσουμε ποτέ είναι το τραγούδι της Marilyn στα γενέθλια του JFK – μια sexy εμφάνιση που έμεινε στην ιστορία.

https://www.youtube.com/watch?v=EqolSvoWNck