Λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές του Μάη, όπου θα καθορίσουν και το πολιτικό τοπίο για τα χρόνια που έρχονται, ο ΣΚΑΪ κατεβαίνει στη μάχη αποδυναμωμένος. Η αποχώρηση του Νίκου Ευαγγελάτου, που σήμανε και την ταυτόχρονη αποχώρηση του Τάκη Χατζή και της Έλενας Καλογερόπουλου ήταν μόνο η αρχή. Το πρωί της Δευτέρας, ήταν η δημοσιοποίηση της παραίτησης της Κατερίνας Ακριβοπούλου, μέσω επιστολής που έστειλε στον ιδιοκτήτη του σταθμού και επικαλείται λόγους «αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού».

Τι συμβαίνει στο ενημερωτικό κανάλι, από το καλοκαίρι κι έπειτα, μετά την άφιξη του Σταμάτη Μαλέλη;

Ο νέος διευθυντής θέλησε να κάνει ενέσεις ψυχαγωγίας, προσδοκώντας το δυναμικό μπάσιμο στη διαφημιστική πίτα. Για το λόγο αυτό έφερε στο σταθμό του Νέου Φαλήρου τη Χριστίνα Λαμπίρη, ενώ στη συνέχεια μετακίνησε την Εύα Αντωνοπούλου στο κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου και στη θέση της εκπομπής «Life» δοκίμασε την Άννα Δρούζα, που δεν έπεισε, ενώ στη συνέχεια επιλέχθηκε ένα πρόγραμμα για εφήβους.

 

Αυτή η… εν μέρει στροφή, προς το παρόν δεν δείχνει να «βγαίνει». Το στοίχημα του «μπαρουτοκαπνισμένου» Σταμάτη Μαλέλη, να προσελκύσει διαφημιστικά πακέτα, χωρίς να αλλοιώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού είναι δύσκολο. 

Αν και κέρδισε το στοίχημα από το μεγάλο κενό που άφησε πίσω της η Πόπη Τσαπανίδου, επενδύοντας στην Άννα Μπουσδούκου, εν τούτοις το τοπίο παραμένει θολό λίγο πριν από τη «μάχη κύρους» των καναλιών, τις δύο βραδιές των εκλογών!

Το magazino που παρουσιάζει ο Σπύρος Μάλλης, στη θέση αυτού, του Νίκου Ευαγγελάτου, καταγράφει μέχρι στιγμής χαμηλές πτήσεις και από ό,τι φαίνεται θα τελειώσει άδοξα μετά την 26η Μαΐου.

Την ώρα που ο Alpha έκλεισε την Έλλη Στάη για τη βραδιά των εκλογών, ο ΣΚΑΪ δεν θα έχει 4 δημοσιογράφους που προσέδιδαν κύρος και εγκυρότητα στο κανάλι. Θα καταφέρει η ταλαντούχα Σία Κοσιώνη να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των δύο εκπομπών; Μήπως φθείρει το προφίλ της;

 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το κανάλι έχει προσεγγίσει τον Άκη Παυλόπουλο, που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο του «Ε» και θα αξιοποιηθεί σε ένα τύπου απογευματινό δελτίο.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η ανανέωση των δύο δημοσιογράφων του πρωινού, του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Οικονόμου, είναι υπό σκέψη, αφού οι ιθύνοντες έχουν την εναλλακτική του Γιώργου Αυτιά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.