Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Hollywood, καθώς με το φιλμ «Usual Suspects» είχε καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο ήταν το 2000 όταν έγινε από σκηνοθέτης ένας πραγματικός superstar. Ο Bryan Singer έδωσε σάρκα και οστά στους ήρωες της Marvel «X-Men» και κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές σειρές.

Το αγαπημένο παιδί έγινε ξαφνικά ο «Μίδας» της μεγάλης οθόνης, καθώς ότι άγγιζε ήταν σίγουρη επιτυχία. Και κανείς δεν έμοιαζε ικανός να τον ρίξει από τον θρόνο του – κανείς εκτός από τον ίδιο τον εαυτό του. Αν ισχύουν φυσικά θεωρήσουμε οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση τις οποίες αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες.

Τον Απρίλιο ο 31χρονος Michael Egan κατέθεσε αγωγή εναντίον του Singer, κατηγορώντας τον ότι τον κακοποίησε το 1999 όταν ήταν 15 ετών και έκανε όνειρα να γίνει ηθοποιός. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Jeff Herman, ο γνωστός σκηνοθέτης έδωσε ναρκωτικά στον νεαρό τότε Egan προκειμένου να μειώσει τις αντιστάσεις του.

Ο Singer έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ ο δικηγόρος του έχει ξεκαθαρίσει πως όλα αυτά είναι ψέματα, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τον πελάτη του. Όμως τη Δευτέρα 5 Μαΐου, ο Herman κατέθεσε νέα αγωγή κατά του διάσημου σκηνοθέτη, αυτή τη φορά εκ μέρους ενός νεαρού Άγγλου (τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά), ο οποίος με τη σειρά του κατηγορεί και αυτός τον Singer για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τη νέα αγωγή, τόσο ο Singer όσο ο γνωστός παραγωγός του Μπρόντγουεϊ Gary Goddard ξεκίνησαν να παρενοχλούν τον νεαρό Άγγλο μέσα από το internet ενώ όταν ταξίδεψαν στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του «Superman» το 2006, τον κάλεσαν στο after party τους και στη συνέχεια προσπάθησαν να έχουν ερωτική επαφή μαζί του στο ξενοδοχείο τους.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, Marty Singer, δήλωσε πως ο πελάτης του είναι θύμα πλεκτάνης και πως ο Herman έχει κατασκευάσει τα στοιχεία όταν είδε πως η αρχική υπόθεση δεν θα προχωρούσε καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία.

Από την πλευρά του ο κινηματογραφικός «πατέρας» των «X-Men», ο οποίος έχει δηλώσει ανοικτά gay, αποφεύγει να μιλήσει για το θέμα, ωστόσο προτίμησε να αποσυρθεί από το promotion της νέας του ταινίας «X-Men: Days of the Future Past», που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες.

Το μόνο σίγουρο; Το Hollywood βλέπει ένα ακόμα αγαπημένο του παιδί να βρίσκεται στο κέντρο ενός σκανδάλου.