Στην επαύριο των αιματηρών διαδηλώσεων στο Κίεβο και την ανατροπή του ρωσόφιλου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι υποψήφιοι κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Κάθε… καρυδιάς καρύδι έχει δηλώσει συμμετοχή στις επερχόμενες αναμετρήσεις: Επιχειρηματίες, πολιτικοί, βουλευτές, ωστόσο μία είναι η υποψηφιότητα που ξεχωρίζει: Ο… Νταρθ Αλεξέγιεβιτς Βέιντερ, ο γνωστός κακός της επικής σειράς ταινιών Star Wars ,αφού προσπάθησε αποτυχημένα να κατέβει για πρόεδρος της Ουκρανίας, τελικά κατάφερε να δηλώσει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Κιέβου, αλλά και της πόλης της Οδησσού, με κύριο αίτημα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που μαστίζει τις κρατικές δομές της χώρας.

Σχέδιο του; Να καταφέρει να δηλώσει υποψηφιότητα σε όλες τις πόλεις – κλειδιά της Ουκρανίας. «Η αίτηση έγινε αποδεκτή. Το πρώτο βήμα προς τη νίκη επετεύχθη. Η εξουσία έρχεται από μόνη της στα χέρια μου και δεν προτίθεμαι να της αντισταθώ», ήταν η πρώτη αντίδραση του Βέιντερ, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του «Ουκρανικού Ιντερνετικού Κόμματος», το οποίο στηρίζει την υποψηφιότητά του.

Ο πρώην… «ιππότης Τζεντάι» (στις σειρές ταινιών Star Wars) και αντιπρόεδρος το κόμματος (στην πραγματικότητα) κυκλοφορεί στους δρόμους των πόλεων της Ουκρανίας με την χαρακτηριστική με τη χαρακτηριστική μαύρη στολή και τη μάσκα ενώ έχει μεγάλη εμπειρία στον… πολιτικό ακτιβισμό τα τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με τους… στρατιώτες του μπήκαν στο δημαρχείο της Οδησσού, όπου και αυτοανακηρύχθηκε ανώτατος άρχοντας της πόλης. Ζήτησε μάλιστα από τις αρχές και χώρο για να… παρκάρει το διαστημόπλοιο του!

«Μπορώ να μετατρέψω την Ουκρανία σε αυτοκρατορία, ώστε να ανακτήσει την παλιά της δόξα παλιά της δόξα και να επιστρέψω τα χαμένα της εδάφη», αναφέρει σε μία από τις δηλώσεις του. Και μπορεί η υποψηφιότητα να φαίνεται δίχως ελπίδα, ωστόσο το κόμμα του φαίνεται πως τον πιστεύει και έδωσε το ποσό των 165.000 ευρώ που απαιτείται για να δηλωθεί η υποψηφιότητα.

Ακόμη πιο… τρελό ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο Βέιντερ αποφάσισε να κατέβει στις τοπικές εκλογές γιατί η υποψηφιότητα που κατέθεσε για πρόεδρος της χώρας απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα από την κεντρική εκλογική επιτροπή, όπως επίσης και από δύο δικαστήρια του Κιέβου.

«Μου έκλεψαν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, αλλά απέτυχαν να κλέψουν την βούληση μου να κερδίσω. Βεβαιώνω όλους τους υποστηρικτές μου ότι η αποφασιστικότητά μου είναι δυνατότερη από ποτέ», έλεγε σχολιάζοντας τις αποφάσεις των αρχών και συνέχιζε:

«Για αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στο Κίεβο, και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Σύντομα θα είμαι και στην περιοχή σας».

Ποιος όμως κρύβεται πίσω από τη μάσκα του διαβόητου κακού του Star Wars και κυρίως ποιες οι προθέσεις του; Εδώ οι απόψεις διίστανται. Αρκετοί στην Ουκρανία υποστηρίζουν πως πίσω από τη μάσκα κρύβεται ένας από τους διαδηλωτές της πλατείας Μαϊνταν του Κιέβου καθώς κατά τις κατά τις ταραχώδεις διαδηλώσεις στα τέλη του 2013 και τις αρχές του 2014 έκανε αρκετές φορές την εμφάνισή του στα οδοφράγματα.

Την ίδια άποψη ωστόσο δεν φαίνεται να συμμερίζεται η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ουκρανίας, που απέρριψε το αίτημα του Βέιντερ για την προεδρία διότι έβλεπαν πως πίσω από αυτόν κρύβεται ρωσικός δάκτυλος, ή αλλιώς προσπάθεια να εξευτελισμού της διαδικασίας.

Η φορολογική δήλωση του δήλωση πάντως έχει υποβληθεί με το όνομα Βίκτορ Σεβτσένκο και σύμφωνα με τα 15 μέλη της επιτροπής, στην πραγματικότητα γεννήθηκε στο Κίεβο το 1956, ενώ μέχρι πρότινος εργαζόταν ως τεχνικός σε ένα πανεπιστήμιο.

Παρότι η υποψηφιότητα του Νταρθ Βέιντερ φαντάζει καταδικασμένη, έχει αποκτήσει αρκετή δημοσιότητα τόσο στη Ρωσία, όσο και στα Δυτικά ΜΜΕ, και οι στενοί συνεργάτες του ήδη σχεδιάζουν τον μεγαλοπρεπή θρόνο τον οποίο και θα τοποθετήσει ο υποψήφιος εφόσον επικρατήσει στις τοπικές εκλογές.

Λέτε να μετατρέψει και το δημαρχείο του Κιέβου σε… Dark Star;