Torres – New Skin 

(από την web σειρά “Shaking Through”)

Η πολύ αγαπητή, μετά και την εμφάνιση της στην Ελλάδα πριν κάτι μήνες, 22 χρονη αμερικανίδα, ηχογραφεί για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Weathervane Music, ένα ακόμη άψογο κομμάτι ζήτωντας μάλιστα απο τους Sharron Van Etten, Adam Granduciel και Dave Hartley (War On Drugs) καθώς και τον Chris Wilson (Ted Leo & The Pharmacists) να την συνοδεύσουν. 

https://www.youtube.com/watch?v=7kuFLf2oXzI

 

Say Hi – Such A Drag 

(από το άλμπουμ “Endless Wonder”, 17/6/14)

Το project του Eric Elbogen θυμίζει λίγο απο Moderat, λιγο απο Arcade Fire, λιγο απο War On Drugs και αυτο το κάνει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο. Υπομονή μέχρι τον Ιούνιο.

 

The Minutes – Cherry Bomb 

(από το άλμπουμ “Live Well, Change Often”, 9/5/14)

Δεύτερο άλμπουμ για τους Ιρλανδούς που σε αυτό παίρνουν για παραγωγό τον πολύ έμπειρο Garth “GGGarth” Richardson (Rage Against The Machine, Melvins, Guess Who κ.α) και φαίνεται να ανεβάζουν λίγο πιο ψηλά τον πήχη. Απο το πρώτο single τους, εμμένουν στις αλά BRMC κιθάρες τους, δίνοντας όμως και μια ιδέα απο Marc Bolan, γεγονός που σε κάνει να θες να ακουσεις το Cherry Bomb καμιά δεκαριά φορές στην σειρά μέχρι να βγείς και να το ακούσεις και έξω. 

 

Fat White Family – Touch The Leather 

(από το single “Touch The Leather”, 3/3/14)

Οι Λονδρέζοι Fat White Family ηρθαν για να προκαλέσουν, να σοκάρουν, να βρίσουν τους πάντες και τα πάντα (οχετός το στόμα του τραγουδιστή της μπάντας, Lias Saoudi, προς τον Alex Turner για τον λόγο που έβγαλε ο τελευταίος στα Brit Awards) αλλά και να παίξουν μουσική. Και παραδόξως το κάνουν καλά. Raw rock n’ roll στα χνάρια των Cramps αλλά και στοιχεία απο Birthday Party με μια όμως σατυρική χροιά στο ότι κάνουν, που αν στο πρώτο άλμπουμ τους (“Champagne Holocaust”) τραγούδησαν απο δολοφονιές μέχρι παιδοφιλία αναρωτιέμαι τι θα γίνει στο δεύτερο. Όσον αφορά το “Touch The Leather” είναι ένα σκοτεινά γοητευτικό και άκρως ερωτικό κομμάτι που για τα δεδομένα τις μπάντας είναι μια έκπληξη.

https://www.youtube.com/watch?v=JcmV0G3HWxk

 

The Jon Spencer Blues Explosion – She’s On It (Beastie Boys cover) 

(από το 12” “She’s On It/Jack The Ripper”, 19/4/14)

O Jon Spencer για χάρη του Record Store Day κυκλοφορεί δωδεκάιντσο με δύο ισοπεδωτικές διασκευές στο ύφος και το χαρακτήρα που του αρμόζει. Είμαι σίγουρος οτι ο Adam Yauch έχει στήσει άγριο χορό εκεί πάνω.