Μουσική και κινηματογράφος. Δύο μορφές τέχνης, που όμως είχαν πολύ διαφορετικούς δρόμους. Βλέπεις η 7η Τέχνη είχε μια λάμψη και αστέρια που άξιζαν πολλά εκατομμύρια. Από την άλλη η μουσική «κυκλοφορούσε» σε πιο underground δρόμους. Ούτε τα δικά της βραβεία δεν είχε, όπως το σινεμά με τα Oscar Awards που έκαναν το Hollywood ακόμα πιο λαμπερό. 

Αυτό όμως άλλαξε στις 3 Μαϊου 1959, όταν πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Grammy Awards – τα Oscar της μουσικής. Ένα event που έγινε παράλληλα σε δύο διαφορετικές πόλεις -στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης- και μάζεψε την αφρόκρεμα του πεντραγράμμου. Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Dean Martin, Gene Autry, Johnny Mercer, Henry Mancini και André Previn ήταν μερικοί από τους stars που έδωσαν λίγη λάμψη στον κόσμο της μουσικής. 

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν οι Domenico Modugno, Henry Mancini, Ella Fitzgerald και Ross Bagdasarian, Sr. που κέρδισαν από δύο βραβεία. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως από εκείνη τη νύχτα ένας νέος θεσμός γεννήθηκε, που έως σήμερα κάνει τον κόσμο της μουσικής να λάμπει.