Ο μήνας που μόλις μπήκε αναμένεται να είναι ένας από τους καλύτερους και πιο γεμάτους ολόκληρης της χρονιάς όσον αφορά στις δισκογραφικές δουλειές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν.

Τα studio albums που έχουν πάρει το πράσινο φως για επίσημο release καλύπτουν όλα σχεδόν τα μουσικά γούστα. Κανείς δεν υπόσχεται το pick της καριέρας του, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν το επόμενο LP τους ως ένα ιδιαίτερο σημείο της πορείας τους. Είτε γιατί δοκιμάζουν καινούριους ήχους και πειραματίζονται με τη φύση της μουσικής τους είτε γιατί είχαν αρκετά χρόνια να δώσουν στο κοινό τους κάτι καινούριο είτε γιατί για ορισμένους θα είναι το ντεμπούτο τους. Ας τα δούμε όμως με χρονολογική σειρά, καθαρογραμμένα και νοικοκυρεμένα πάνω απ’ όλα.

 

01/05/14

Lana Del ReyUltraviolence

Το τρίτο studio album από την ιέρεια της alternative pop, με lead single το West Coast που έκανε πρεμιέρα στο BBC Radio 1 πριν από μερικές εβδομάδες.

+ Η παραγωγή του Dan Auerbach των The Black Keys.

 

05/05/14

Lykke LiI Never Learn

Με αυτό το album η Lykke έχει ολοκληρωτικά μοιραστεί τις πιο βαθιές σκέψεις και τα πιο έντονα συναισθήματα του να είσαι γυναίκα. Η ενοχή, η ντροπή, ο πόνος, η περηφάνια, η σύγχυση, στο τελευταίο album από μία σειρά μουσικής τριλογίας όπως το αντιλαμβάνεται η ίδια.

+ Το No Rest For The Wicked είναι ίσως η δυνατότερη επιλογή lead single που έχει γίνει μέχρι στιγμής από δισκογραφική εταιρεία.

 

Lily AllenSheezus

Το Λιλάκι βαρέθηκε τα οικογενειακά βάρη και την ανατροφή των παιδιών, οπότε είπε να κάνει ένα comeback με το τρίτο της LP, του οποίου ο τίτλος είναι παράφραση του Yeezus από τον Kanye West. Ελπίζουμε στην έλλειψη μετριότητας.

+ Το πρώτο single Hard Out Here αποτελεί πνοή φεμινιστικού αέρα.

 

09/05/14

Tori AmosUnrepentant Geraldines

Αισίως το 14ο studio album της Αμερικανίδας δημιουργού παύλα τραγουδίστριας, ο τίτλος εκφράζει εκείνες τις γυναίκες που δε νιώθουν υπόλογες για τίποτα και στέκονται σθεναρά πίσω από κάθε απόφαση της ζωής τους.

+ Η συμμετοχή της κόρης της Tori σε ένα από τα tracks, κάτι που όπως ομολόγησε η ίδια, άλλαξε άρδην την οπτική γωνία που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε όσον αφορά στη δημιουργία αυτού του album.

 

12/05/14

FoxesGlorious

Αν είχες ερωτευτεί τα φωνητικά στο Clarity του Zedd, ώρα να μάθεις πως ήταν η Foxes αυτή που κρυβόταν από πίσω. Η νεανική της φιγούρα είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη δική της θέση στο διεθνές μουσικό στερέωμα και τα τρία μέχρι στιγμής singles, αποδεικνύουν με την πορεία τους στα charts πως μπορεί να το  καταφέρει.

+ Ντεμπούτο studio album!

 

13/05/14

Blondie – Ghosts of Download

Δύο χρόνια προετοιμασίας, αυτό είναι που θα μας σερβίρει το γνωστό band, καθώς είχε ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε αυτό το LP ήδη από την κυκλοφορία του τελευταίου μέσα στο 2011.

+ Πριν από μία εβδομάδα ανέβηκε στο official youtube channel των Blondie και το επόμενο single τους, Sugar On The Side, που αρχικά έκανε το ντεμπούτο του στο τηλεοπτικό show Project Runway.

 

Michael JacksonXscape

Συλλογή από μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητα τραγούδια του MJ, το δεύτερο μεταθανάτιο studio album. Ο Timbaland πρωτοστάτησε στην παραγωγή του δίσκου και οι κριτικοί έμειναν διχασμένοι όσον αφορά στην ποιότητα των τραγουδιών που εμπεριέχει το Xscape.

+ Απλά και μόνο επειδή είναι νέο υλικό από το μεγαλύτερο θρύλο της pop μουσικής.

 

The Black KeysTurn Blue

Το πρώτο δείγμα της επόμενης δισκογραφικής δουλειάς του rock duo, Fever όχι μόνο δεν άφησε ικανοποιημένους τους hardcore φανατικούς θαυμαστές του, αλλά η έλλειψη ενθουσιασμού ήταν έκδηλη σε όλο το κράξιμο που εκφράστηκε με μαζικά κύματα σε κάθε social media site.

+ Μέχρι να ακούσουμε ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα, καμία ξενέρα.

 

19/05/14

ColdplayGhost Stories

Μια ωραία πρωία μάθαμε πως οι Coldplay έχουν καινούρια μουσική να μας δώσουν και τα τρία πρώτα singles μας έχουν ξαφνιάσει, ως επί το πλείστον, ευχάριστα.

+ Η acoustic πορεία που θέλησε το συγκρότημα να διατηρήσει από το προηγούμενο LP τους, Mylo Xyloto.

 

26/05/14

Röyksopp & RobynDo It Again

Αστερίσκος σε αυτή την περίπτωση γιατί πρόκειται για mini-album ή κοινώς ένα EP (extended play), το οποίο θα περιέχει συνολικά 5 νέα τραγούδια-συνεργασίες του duo από τη Νορβηγία με την εξαιρετική (never fails to impress) Robyn. Το lead single Do It Again έχει ήδη το δικό του lyric video.

+ Η από κοινού περιοδεία τους που θα ολοκληρώσει αυτή την πολυαναμενόμενη συνύπαρξή τους.

 

Η λίστα βέβαια δεν τελειώνει μόνο με αυτά που ανέφερα ήδη, καθώς μεταξύ άλλων δισκογραφικές δουλειές θα κυκλοφορήσουν επίσης ο Chris Brown, o Lil Wayne, η Celine Dion, ο Afrojack, ο Bruce Springsteen, o Sam Smith και ο Santana.