Όταν το 2007 εμφανίστηκε στο επικό «300» του Zack Snyder οι περισσότεροι δεν του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία – άλλωστε τότε τα φώτα ήταν στραμμένα στον Gerard Butler. Ωστόσο το 2011 πήρε το αίμα του πίσω μέσα από το φιλμ «X-Men: First Class». Ο Michael Fassbender από τότε μετατράπηκε στο νέο αγαπημένο παιδί του Hollywood, με τις προτάσεις για δουλειά να πέφτουν σαν βροχή.

Όλοι οι σκηνοθέτες τον ήθελαν στο cast τους και όλοι οι star δίπλα τους. Το πρόσωπό του ήταν η εγγύηση της εμπορικής επιτυχίας. Όχι φυσικά ότι ο 37χρονος ηθοποιός δεν έχει ταλέντο. Πολύ μάλιστα. Αλλά αυτό που τρελαίνει τις γυναίκες είναι το look του – και όπως αποκάλυψε και ο George Clooney μεταξύ σοβαρού και αστείου και τα πλούσια προσόντα του. Για αυτό και πλέον οι παραγωγοί του δίνουν πολλά λεφτά για να βάλουν το πρόσωπό του στις ταινίες τους.

Ωστόσο ο Lenny Abrahamson αποφάσισε να πάει κόντρα στα δεδομένα. Ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί πλήρωσαν τον Fassbender για να… κρύψει το πρόσωπό του στην επερχόμενη ταινία «Frank».

 

Και έτσι ο Michael μπήκε στην λίστα των πιο γνωστών-άγνωστων star της μεγάλης οθόνης. Των γνωστών ηθοποιών, που έχουν κληθεί να πρωταγωνιστήσουν σε μια ταινία, χωρίς όμως να δείξουν το διάσημο πρόσωπό τους.